Την περασμένη εβδομάδα το Κατάρ ενίσχυσε τα μέτρα, αποφασίζοντας να κλείνουν οι χώροι ψυχαγωγίας

Το υπουργικό συμβούλιο του Κατάρ διέταξε σήμερα να ανασταλούν όλες οι μη επείγουσες ιατρικές πράξεις σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, αρχής γενομένης από τις 2 Απριλίου, καθώς τα κρούσματα της Covid-19 αυξάνονται στη χώρα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων QNA.

Τεράστια η αύξηση του υγειονομικού φορτίου στη χώρα

Νωρίτερα σήμερα το Κατάρ ανακοίνωσε 780 νέα κρούσματα της Covid-19, ενώ τον Δεκέμβριο οι μολύνσεις δεν ξεπερνούσαν τις 200 καθημερινά. Από χθες Τρίτη, το υπουργείο Υγείας επέκτεινε την εκστρατεία εμβολιασμού, αποφασίζοντας να εμβολιάζονται στο εξής όλοι οι άνθρωποι άνω των 40 ετών. «Τις τελευταίες εβδομάδες, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται συνεχώς» με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και οι νοσηλείες σε μονάδες εντατικής θεραπείας, εξήγησε.

Την περασμένη εβδομάδα το Κατάρ ενίσχυσε τα μέτρα, αποφασίζοντας να κλείνουν οι χώροι ψυχαγωγίας ενώ εμπορικά κέντρα και κινηματογράφοι λειτουργούν, αλλά με περιορισμένη χωρητικότητα. Στο γειτονικό Ομάν, που από την περασμένη εβδομάδα επέβαλε μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας, τα κρούσματα αυξάνονται επίσης και σήμερα καταγράφηκαν 1.162 νέα

Πηγή: parapolitika.gr