Κάλεσε τους πολίτες να εξακολουθούν να φορούν μάσκα στους εσωτερικούς χώρους

Ο Μπόρις Τζόνσον, τόνισε ότι ο κοροναϊός εξακολουθεί να επελαύνει απειλητικά, μπορεί από τις 19 Ιουλίου καταργούνται οι κοινωνικές αποστάσεις, αυτό όμως δε σημαίνει ότι τελειώσαμε με την πανδημία.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει», το μήνυμα που έστειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, από τη Ντάουνινγκ Στριτ, στη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ανακοίνωσε ότι θα αρθούν περιορισμοί όπως οι κοινωνικές αποστάσεις, από τις 19 Ιουλίου.

Ωστόσο, ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποιήσε ότι θα υπάρξουν περισσότερες νοσηλείες και θάνατοι, κατά το επόμενο διάστημα, παρακολουθώντας την άνοδο των επιδημιολογικών δεικτών ενώ τις τελευταίες έξι ημέρες, εξαιτίας της ινδικής μετάλλαξης, τα κρούσματα στη Βρετανία είναι σταθερά πάνω από 30.000.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι η επιστροφή στην απόλυτη κανονικότητα δεν μπορεί να συντελεστεί αμέσως.

Ο Μπόρις Τζόνσον, κατά τη συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισε ότι ο κοροναϊός εξακολουθεί να επελαύνει απειλητικά, γι’ αυτό και η κανονικότητα, όπως υφίστατο πριν από την πανδημία, δεν είναι δυνατή.

Κάλεσε τους πολίτες να εξακολουθούν να φορούν μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, και παρόλο που η εντολή για τηλεργασία έχει αποσυρθεί από την κυβέρνηση, δεν αναμένει ο Τζόνσον, όπως δήλωσε, όλοι οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν κανονικά στις δουλειές από Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή, επεσήμανε ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για τη χαλάρωση μέτρων, καθώς από τον Σεπτέμβριο, λόγω κρύου, τα δεδομένα αλλάζουν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός κάλεσε τους επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων εστίασης να απαιτούν την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά την είσοδο του κόσμου στα κέντρα, ενώ προσέθεσε πως παραμείνει η καραντίνα για εκείνους που φτάνουν από χώρες, οι οποίες βρίσκονται στην κόκκινη λίστα της Βρετανίας.

Προανήγγειλε, δε, εκατοντάδες χιλιάδες εμβολιασμούς κάθε εβδομάδα, ενώ είπε ότι μέχρι την επόμενη Δευτέρα θα έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση εμβολίου τα δύο τρίτα του ενήλικου πληθυσμού.

Επανεξέταση επιστροφής μέτρων στις 23 Σεπτεμβρίου

Λίγο νωρίτερα, παράθυρο επιστροφής στα μέτρα του lockdown άνοιξε ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Σατζίντ Χαβίντ, με το βλέμμα στον Σεπτέμβριο και στην πιθανή έξαρση του ιού.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, η χαλάρωση του lockdown θα επανεξεταστεί σε περίπου δύο μήνες. Τόσο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όσο και οι θάνατοι θα κρίνουν τις αποφάσεις του υγειονομικού επιτελείου. Συγκεκριμένα, στις 23 Σεπτεμβρίου, θα υπάρξει επανεξέταση της κατάστασης.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ήρθε η ώρα η χώρα μας να ξαναβρεί μια φυσιολογική ζωή, ως εκ τούτου θα περάσουμε στην επόμενη φάση του οδικού χάρτη για την έξοδο από το lockdown στις 19 Ιουλίου», υπογράμμισε ο Χαβίντ ενώπιον των βουλευτών.

Πηγή: parapolitika.gr