Ο επικεφαλής της Phizer έγραψε ένα βιβλίο για όσα πρωτόγνωρα βίωσαν αυτός και οι συνεργάτες του, από τη μέρα που ξέσπασε η πανδημία

Βιβλίο για όσα πρωτόγνωρα βίωσαν αυτός και οι συνεργάτες του, από τη μέρα που ξεκίνησε η πανδημία, έγραψε ο επικεφαλής της Phizer Αλμπερτ Μπουρλά.

Το βιβλίο έχει τον τίτλο «Moonshot» και θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Ψυχογιός» και ο δρ Μπουρλά σκοπεύει να προσφέρει τα έσοδα από την έκδοση του βιβλίου σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Μοιράζομαι την ιστορία δημιουργίας του εμβολίου με τον κόσμο -τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε, όσα διδαχτήκαμε στην πορεία και τις αξίες που μας επέτρεψαν να φτάσουμε σε αυτή την επιτυχία- με την ελπίδα ότι μπορεί να εμπνεύσει και να σας βοηθήσει στην πραγματοποίηση του υψηλότερου στόχου σας, όποιος κι αν είναι αυτός» αναφέρει ο Αλβέρτος Μπουρλά.

1

Πρόκειται για μία αφήγηση για το πώς τα λαμπρά μυαλά της Pfizer, υπό την τεράστια πίεση της πανδημίας, κατάφεραν να υπερβούν μια σειρά από κρίσεις, καθώς και την κοινωνική και πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ. Παράλληλα ο Μπουρλά αποκαλύπτει τις αμφιβολίες, τα εμπόδια και τις αποτυχίες στη διάρκεια αυτής της διαδρομής.

Μέσα από την αφήγησή του γίνεται απόλυτα σαφές πως η επιτυχία της Pfizer δεν οφείλεται στην τύχη, αλλά στην προετοιμασία της με βάση τέσσερις απλές αρχές: Θάρρος, Αριστεία, Ισότητα και Χαρά.

Το βιβλίο περιγράφει επίσης πώς οι βέλτιστες πρακτικές μπορούν να αξιοποιηθούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πρωτόγνωρες προκλήσεις της εποχής μας, πώς οι επιστημονικές ανακαλύψεις εφαρμόστηκαν στην Pfizer σε χρόνο ρεκόρ και προσφέρει μαθήματα ηγεσίας που μπορούν να βοηθήσουν όλους μας να διαχειριστούμε επιτυχώς προβλήματα που κατ’ αρχάς μοιάζουν ανυπέρβλητα.

Το βιβλίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 11/11/2021, ακριβώς έναν χρόνο από τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου. Η ελληνική έκδοση θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με την έκδοση του βιβλίου στην αγγλόφωνη αγορά.

Πηγή: parapolitika.gr