Σε διμερή συμφωνία με τις Pfizer/BioNTech προχώρησε η γερμανική κυβέρνηση, εξασφαλίζοντας άλλες 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Μετά το δημοσίευμα βάση του οποίου η ΕΕ αγόρασε λιγότερα εμβόλια από όσα χρειάζονταν και έτσι η Γερμανία δεν θα έχει διαθέσιμα για να ολοκληρώσει τον εμβολιασμό των πολιτών της μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι, η Bild υποστηρίζει ότι το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε διμερή συμφωνία με τις Pfizer/BioNTech για επιπλέον δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech έχει έδρα στο Μάιντζ της Γερμανίας.

Έτσι, με τα 55,8 εκατ. δόσεις εμβολίων που θα λάβει αναλογικά από ΕΕ καθώς και τα 50,5 εκατ. της Moderna η Γερμανία εξασφαλίζει συνολικά 136,3 εκατ. δόσεις για 68,15 εκατ. πολίτες.

Τόσο το εμβόλιο Moderna όσο και το εμβόλιο των Pfizer/Biontech (μαζί 136,3 εκατομμύρια δόσεις) θα παραδοθούν πλήρως στη Γερμανία το 2021, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας. Επομένως 68,15 εκατομμύρια πολίτες θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά του Covid-19. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε «ανοσία της αγέλης».

Επιπλέον, η Γερμανία θα λάβει 42 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της επίσης εγχώριας Curevac μέσω της ΕΕ, συν 20 εκατομμύρια δόσεις σε εθνικό επίπεδο.

Πηγή: parapolitika.gr