Ο δισεκατομμυριούχος, έχει δεσμευτεί μέσω του φιλανθρωπικού του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς για τη χορήγηση τουλάχιστον 1,75 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την πανδημία

Ο κόσμος θα έχει επανέλθει στη φυσιολογική του ζωή έως το τέλος του 2022 χάρη στα εμβόλια κατά του COVID-19, δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πολωνική εφημερίδα Gazeta Wyborcza και στο τηλεοπτικό δίκτυο TVN24. «Αυτή είναι μια απίστευτη τραγωδία» σημείωσε ο συνιδρυτής της Microsoft αναφερόμενος στην πανδημία του κοροναϊού και πρόσθεσε ότι η μόνη καλή είδηση είναι η πρόσβαση στα εμβόλια.

«Έως το τέλος του 2022 θα πρέπει ουσιαστικά να έχουμε επιστρέψει πλήρως στη φυσιολογική ζωή» υπογράμμισε ο Μπιλ Γκέιτς. Ο δισεκατομμυριούχος, που αποχώρησε από τη θέση του προέδρου της Microsoft Corp το 2014, έχει δεσμευτεί μέσω του φιλανθρωπικού του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς για τη χορήγηση τουλάχιστον 1,75 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην παγκόσμια ανταπόκριση για την πανδημία του COVID-19. Ο μηχανισμός COVAX, ο οποίος υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και την Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση (GAVI), αποσκοπεί στην εξασφάλιση 2 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων για τις χώρες με χαμηλότερο εισόδημα έως τα τέλη του 2021.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ

Πηγή: parapolitika.gr