«Ήρθε η ώρα να δούμε τα πάντα από άλλη άποψη», τόνισε

Προσκεκλημένος της Βίρτους στη Μπολόνια για τον ημιτελικό του Eurocup απέναντι στην Ούνικς Καζάν ήταν ο Τζόρντι Μπερτομέου και μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου αναφέρθηκε στα σχέδια της Euroleague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ήρθε η ώρα να δούμε τα πάντα από άλλη άποψη, δεν μπορείτε να κάνετε επαγγελματικό πρωτάθλημα βασισμένο στην ιδέα της νίκης με κάθε κόστος. Υπάρχει ανάγκη για δομή, εγγυήσεις για το μέλλον που σας επιτρέπουν να επενδύσετε σε ένα έργο, όπως η Βίρτους Μπολόνια. Σε αυτήν τη θλιβερή στιγμή για όλους, έχουμε την ευκαιρία να σκεφτούμε. Σκεφτόμαστε μια βαθιά μεταρρύθμιση. Ευχαριστώ και πάλι τον Δρ. Ζανέτι για την ημέρα που ζούμε εδώ σήμερα.

Από τώρα έως τη σεζόν 2023/24 θέλουμε να έχουμε 16-18 ομάδες με πολυετή συμβόλαια. Τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου πηγαίνουν προς περισσότερους αγώνες και είναι το μονοπάτι που θα μπορούσαμε επίσης να ακολουθήσουμε στο μέλλον. Οι σχέσεις μας με την FIBA είναι καλές, αλλά υπάρχει η ευκαιρία να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.

Τον επόμενο χρόνο θα υπάρχουν δύο wild cards, αλλά όχι για την Ιταλία. Η Βίρτους σήμερα αντιπροσωπεύει το μέλλον, υπάρχουν απαραίτητα καθήκοντα για εμάς και για τον σύλλογο. Στα επόμενα 2-3 χρόνια θα συνεργαστούμε. Η Ιταλία παραμένει σημείο αναφοράς για εμάς.

Η Virtus λειτούργησε καλά τα τελευταία χρόνια και ελπίζω ότι θα συνεχιστεί στο έργο του νέου γηπέδου. Η αρένα είναι το βασικό στοιχείο για τη διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας. Είμαστε αισιόδοξοι για την ανάπτυξη αθλητικών γηπέδων σε όλη την Ευρώπη σε εύλογο χρονικό διάστημα».

πηγή:to10.gr

Πηγή: parapolitika.gr