Το πρωί της Τετάρτης «ο τρίτος γύρος» της κατάθεσης του «κόκκινου επιχειρηματία»

Τετάρτη πρωί αρχίζει και πάλι τις εργασίες της η 3η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής τη Βουλής, που διερευνά τους χειρισμούς του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά
στην «επιχείρηση» αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών αλλά και απόκτησης του SYRIZA TV.

Στις 10:00 το πρωί θα κλείσουν οι πύλες τις προανακριτικής που θα έχει περάσει για Τρίτη ημέρα ο κεντρικός μάρτυρας της υπόθεσης, Χρήστος Καλογρίτσας.

Στα όσα σήμερα δήλωσε κατά την εξέταση του από την προανακριτική της Βουλής, ξετυλίγεται το κουβάρι της οργάνωσης του σχεδιασμού και τελικά της υλοποίησης και δημιουργίας της εφημερίδας Documento, παρά τις δικές του αντιρρήσεις και διαφοροποιήσεις στα πρόσωπα αλλά και στην μέθοδο απόκτησης μιας εφημερίδας! Μάλιστα όπως αποκαλύπτει δεν ήταν η πρώτη φορά απόπειρα απόκτησης εφημερίδας.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας κάνει λόγο για εκβιασμούς προκειμένου να εκδώσει την εφημερίδα Documento και αποκαλύψεις για τα περίφημα «βοσκοτόπια» περίοδος κατά την οποία ήθελε να ξορκίσει και κάθε σχέση μαζί του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αποκαλυπτικά sms που κατέθεσε ο Καλογρίτσας

«Λεβέντη μου» και «παλικάρι μου» αποκαλούσε τον Νίκο Παππά επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ζητώντας καθοδήγηση και οδηγίες για τη συνάντηση με τους Χούρι της CCC στο Πόρτο Χέλι πριν τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, με απώτερο σκοπό την απόκτηση ΣΥΡΙΖΑ Channel, όπως αποκαλύπτουν τα SMS που κατέθεσε ο ίδιος ο Καλογρίτσας, στην Προανακριτική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πήγες της προανακριτικής ο Χρήστος Καλογρίτσας κατέθεσε 10 συνομιλίες μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (SMS), 4 εκ των οποίων ήταν ανάμεσα στον ίδιο και τον Ν. Παππά όπου ο ίδιος αναφερόταν στην εγγυητική επιστολή που έπρεπε να κατατεθεί για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Ο διάλογος των sms

Χρ. Καλογρίτσας: Νίκο μου! Καμάρι μου! Και λεβέντη μου! Επειδή στις 19:00 αναχωρώ για Πόρτο Χέλι, αλλά δεν κατάλαβα και πολλά (μάλλον ΤΙΠΟΤΑ) πρέπει να ξέρω κάτι;

Ν. Παππάς: Να μιλήσουμε…

Χρ. Καλογρίτσας: Το SMS το προηγούμενο που έλαβες βγήκε λάθος, ακολουθεί ολοκλήρωσή του: … από χθες, είπες σήμερα το απόγευμα θα τα λέγαμε. Επειδή στις 19:00… να ξέρω κάτι φρόντισε πριν φύγω να με ενημερώσεις, γιατί αν δεν μιλήσουμε αποτέλεσμα (μάλλον) δεν θα έχουμε!

{ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ! ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ, ΑΡΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!}

Εσύ ξέρεις, εσύ αποφάσισε!! Ξανά λέω: ΑΝ, δεν τα πούμε.. Τζίφος θα είναι το Πόρτο Χέλι.

Ν. Παππάς: Οκ. Μιλάμε πριν φύγεις.

Ν. Παππάς: Κατά τις 6.

Χρ. Καλογρίτσας: Περιμένω!

Χρ. Καλογρίτσας: Να περάσω από σένα;

Χρ. Καλογρίτσας: Κατά τις 6, σύντροφε πού; Σε εσένα ή εδώ;

Ν. Παππάς: περίμενε λίγο.

Χρ. Καλογρίτσας: Ότι πεις και όταν πεις ! Αρκεί να φύγω από σένα στις 7!

Η αινιγματική αναφορά Καλογρίτσα στον Κόκκινο

«H ομάδα Παππά εργαζόταν στα δικά μου γραφεία στη Νέα Σμύρνη», αποκάλυψε ο κ. Καλογρίτσας, για να συνεχίσει να ξεδιπλώνει τον σχέδιο για την δημιουργία ενός μιντιακού κολοσσού υπό την καθοδήγηση του Νίκου Παππά και της ομάδας κομματικών στελεχών που οργάνωναν να «στρατολογήσουν» επώνυμους δημοσιογράφους στην υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑTV.

Ωστόσο απορίες γεννά κάτι που κατέθεσε ο μεγαλοεργολάβος για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», που πέρασε στα ψιλά… αλλά στις επόμενες καταθέσεις του αναμένεται να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σύμφωνα με πληροφορίες της προανακριτικής επιτροπής.

«Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο» δήλωσε στα μέλη της προανακριτικής αφήνοντας να εννοηθεί πως πίσω από τα πρώτα βήματα δημιουργίας του ραδιοσταθμού βρίσκεται ο ίδιος!

Οι ομάδες του Ν. Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία.

Χ. Καλογρίτσας : «Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νίκου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το κανάλι κι άλλα μέσα.

Ο Νίκος με τις αρμοδιότητες του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ.

Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα» είπε ο κ. Καλογρίτσας για να καταθέσει λίγο αργότερα : «Εμένα και της γυναίκας μου μας είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Εγώ είχα πάρει, μου είχαν δώσει τον ρόλο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν. Ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους.

Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο (ραδιόφωνο ΣΥΡΙΖΑ). Δίπλα τους ήμουν και οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία. Στη Νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νίκος Παππάς τους έστειλε. Αν σταχυολογήσω τα στοιχεία μπορεί και να βρω ποιοι ήταν. Όλο και κάτι θα βρούμε».

«Οι γιοι μου έχουν προβλήματα υγείας»

«Ο γιος μου δεν συζήτησε μαζί τους για κανένα θέμα. Όσα έκαναν ήταν αχαριστία. Ήταν ύβρις. Αυτά που έκαναν δεν συγχωρούνται. Τα 3 μου παιδιά είναι με προβλήματα υγείας. Διαρκείας. Με εγκεφαλικά».