Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε στο Mega για τα έργα που θα γίνουν στην πόλη αλλά και τα παιδιά του

Για τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στην Αθήνα
, το νέο σχολικό έτος, αλλά και για τα παιδιά τους μίλησε ο δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης, στην εκπομπή της Ελένη Μενεγάκη.

Ο κ. Μπακογιάννης συνάντησε την κάμερα του MEGA στον Εθνικό Κήπο και εξήγησε τι έργα θα γίνουν ώστε να περάσει, όπως είπε, ο Κήπος στον 21ο αιώνα.

«Εκτός από τον Εθνικό Κήπο, ο λόφος του Λυκαβηττού δουλεύετε ήδη και το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν έργα και στον λόφο του Στρέφη. Ακαδημία Πλάτωνος, Φιλοπάππου και εκεί θα γίνουν έργα» ανέφερε ο δήμαρχος.

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε και στο νέο σχολικό έτος. «Φέτος στα σχολεία πρώτη φορά θα λειτουργήσει η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Μιλάμε για 1.200 παιδιά το χρόνο που θα κερδίσουν πολύ στην ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη. Είναι πολύ σημαντικό ότι απελευθερώνονται οι οικογένειες. Μπορούν οι γονείς να βγουν έξω στην εργασία. Τα τελευταία δύο χρόνια φτιάξαμε 20 παιδικές χαρές και αποκαταστήσαμε όλα τα γήπεδα 5χ5 της Αθήνας. Τα πάρκα τσέπης είναι εγκαταλελειμμένοι χώρου που γίνονται χώροι πρασίνου».

«Περπατάω συνέχεια στην πόλη για να βλέπω τι γίνεται με τα ίδια μου τα μάτια και να ακούω με τα ίδια μου τα αυτιά. Οι γωνιές της Αθήνας είναι γωνιές των παιδιών μου. Ο 14χρονος γιος μου βάζει το κράνος του και βγαίνει έξω με το πατίνι. Θα πήγαινα τα παιδιά μου Ακαδημία Πλάτωνος, στο Πεδίον του Άρεως, στον Εθνικό Κήπο, στον Λυκαβηττό» τόνισε ο Δήμαρχος

Τι του ζήτησε η κόρη του

«Τα παιδιά μου είναι οι αυστηροί κριτές μου. Προχτές με πήρε η κόρη μου και μου είπε τι θα γίνει με αυτή την λακκούβα σε αυτό το σημείο, πότε θα την φτιάξεις;’. Φυσικά την έφτιαξα» είπε ο ίδιος αστειευόμενος.