Τα φρεάτια έχουν καθαριστεί. Δεν υπάρχει κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων της ΕΥΔΑΠ

Ο Δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης με μία ανάρτηση του στα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε την ενόχλησή του σχετικά με αυτούς που θέλουν να του πετούν το «μπαλάκι ευθυνών» για τα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Όπως επισημαίνει: «Αυτό το παιχνίδι που παίζεται από την επομένη του Μπάλλου, με διάφορες δηλώσεις αλληλο-επίρριψης ευθυνών, είτε σε κεντρικό, είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, μας φτηναίνει όλους και απωθεί τους πολίτες. Και καθόσον αφορά εμένα, τουλάχιστον, συνειδητά αρνούμαι να το παίξω».

Ο κ. Μπακογιάννης εξηγεί πως το μεγαλύτερο πρόβλημα από την κακοκαιρία προκλήθηκε στον Κολωνό. «Όχι επειδή δεν καθαρίσαμε τα φρεάτια», καθώς όπως εξηγεί αυτό το έχει κάνει, αλλά επειδή δεν υπάρχει κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων της ΕΥΔΑΠ : «Το κάναμε άλλωστε σε όλη την πόλη, ακόμα και αν, τυπικά, αρκετά δεν ήταν στην ευθύνη μας, αλλά επειδή δεν υπάρχει κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων της ΕΥΔΑΠ».

Επιπλέον, σημειώνει πως, στις 30 Αυγούστου, ο Δήμος Αθηναίων διεκδίκησε και ανέλαβε την αρμοδιότητα για να προχωρήσει το έργο.

«Επικαιροποιεί τη μελέτη, εξασφάλισε τα αναγκαία τρία εκατομμύρια ευρώ και ετοιμάζεται να ξεκινήσει το αντιπλημμυρικό έργο μέσα στον χειμώνα», τονίζει ο Κώστας  Μπακογιάννης και καταλήγει λέγοντας, ότι: «Αυτό ενδιαφέρει την γειτονιά, όπως και η πόλη ενδιαφέρεται για το πώς θα προσαρμόσουμε συνολικά τις αστικές μας υποδομές στις νέες συνθήκες. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς αχρείαστα».

Δείτε την ανάρτηση του Δήμαρχου Αθηναίων