Έκκληση στους πολίτες να δείξουν ψυχραιμία και υπομονή απηύθυνε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι τα μέτρα έχουν ληφθεί για λόγους υγείας.

Η κ. Μπακογιάννη είπε πως σε παγκόσμιο επίπεδο γίνεται συζήτηση για την Ελλάδα και τα μέτρα που έλαβε εγκαίρως ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι ο τουρισμός το καλοκαίρι θα είναι ικανοποιητικός αρκεί όπως είπε να κερδηθεί το στοίχημα του Απριλίου και να εφαρμοστούν τα μέτρα περιορισμού που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Ακόμα η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως είναι κρίμα οι λίγοι να χαλάσουν την μεγάλη προσπάθεια των πολλών και ανέφερε πως η Ελλάδα αντιμετωπίζεται όπως οι άλλες χώρες της ΕΕ ενώ είπε πως το ευρωομόλογο δημιουργεί εξαιρετικά αρνητικά αντανακλαστικά στη Γερμανία. Εκτίμησε ότι μπροστά στον κίνδυνο διάλυσης της ΕΕ, Γερμανία και Ολλανδία θα αναγκαστούν να αλλάξουν στάση.

Η βουλευτής της ΝΔ είπε επίσης πως στην Ελλάδα η κατάσταση -χωρίς ακόμα και την κολοβή ΕΕ- θα ήταν τραγική και τόνισε πως η συνεισφορά των βουλευτών να δώσουν τη μισή τους αποζημίωση έχει έναν συμβολικό χαρακτήρα.

Ανέφερε πως είναι ψευδείς οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ δεν ήθελε το δημόσιο σύστημα υγείας. Τόνισε ότι μετά την κρίση το δημόσιο σύστημα υγείας θα είναι πιο θωρακισμένο. Είπε πως θα δώσει μάχη ώστε να μην φύγει κανείς μετά το πέρας της κρίσης.