Ποια τα καθήκοντα του νέου στενού συνεργάτη του πριγκιπικού ζέυγους

Αναζητούν να προσλάβουν υπεύθυνο επικοινωνίας ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, σύμφωνα με σχετική αγγελία στην επίσημη βασιλική ιστοσελίδα.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, αναφέρει πως ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ ψάχνουν για έναν υπεύθυνο επικοινωνίας που θα μπορεί να «χειριστεί ευαίσθητες πληροφορίες με διακριτικότητα και τακτ ανά πάσα στιγμή».

Όποιος αγαπάει το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, πληροί τα προσόντα και του αρέσει να ασχολείται με το φιλανθρωπικό έργο που έχει αναπτύξει έντονα το ζεύγος Γουίλιαμ και Κέιτ δεν έχει παρά να κάνει αίτηση, ωστόσο οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 3 Μαΐου.

Ο ρόλος του υποψηφίου περιλαμβάνει την καθοδήγηση του ζεύγους στην επικοινωνιακή του στρατηγική με βάση πάντα τις βασιλικές του δεσμεύσεις. Επιπλέον, θα αναλάβει την υποστήριξη για την ενημέρωση και προώθηση των βασιλικών ενεργειών.

Η έδρα του νέου επικεφαλής σε θέματα Επικοινωνίας θα βρίσκεται στο Παλάτι του Κένσινγκτον ενώ το εργασιακό ωράριο δεν θα ξεπερνά τις 37,5 ώρες την εβδομάδα, όπως αναφέρει η αγγελία. O υποψήφιος θα αναλάβει την επικοινωνία του ζεύγους με τα ΜΜΕ σχετικά με την οικογένεια Κέιμπριτζ αλλά και τα σχέδια για ταξίδια στο εξωτερικό.

Αν και δεν υπάρχει καμία λεπτομέρεια σχετικά με τον μισθό, η αγγελία αναφέρει ότι απαιτούνται «εξαιρετικές διαπροσωπικές δεξιότητες» και ικανότητα ευέλικτης εργασίας. Ο υποψήφιος θα πρέπει επίσης να μπορεί να χειρίζεται με μαεστρία τον προφορικό αλλά και τον γραπτό λόγο. Για παράδειγμα, να μπορεί να γράψει ένα δελτίο Τύπου αλλά και ένα μήνυμα στα social media που θα εκπροσωπεί επάξια το ζεύγος Κέιμπριτζ. Ο υποψήφιος θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να σκέφτεται δημιουργικά και να βρίσκει νέους και καινοτόμους τρόπους επικοινωνίας των βασιλικών δραστηριοτήτων.

Κι ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ αναζητούν τον άνθρωπο που θα αναλάβει να συντονίζει την επικοινωνία τους εκτός βρετανικών ανακτόρων, την ίδια ώρα ετοιμάζονται την Πέμπτη να γιορτάσουν διακριτικά τη 10η επέτειο του έγγαμου βίου τους. Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που η Κέιτ Μίντλετον και ο πρωτότοκος γιος του Πρίγκιπα Καρόλου και της Νταϊάνα ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στο Αβαείο του Ουέστμινστερ. Το 2011 είχαν παρακολουθήσει τη γαμήλια τελετή εκατομμύρια άνθρωποι ανά την υφήλιο.

«Είναι μία κρίσιμη στιγμή για το ζευγάρι καθώς ενισχύεται η στήριξή του προς τη Βασίλισσα Ελισάβετ μετά το θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φιλίππου, ύστερα από 73 χρόνια γάμου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Πηγή: parapolitika.gr