Οι ενέργειες της κυβέρνησης της Τουρκίας, που διεξάγει στρατιωτική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία, υπονομεύουν την εκστρατεία επικράτησης σε βάρος του Ισλαμικού Κράτους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν γνωστοποίησε με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, την απόφασή του να παρατείνει την εκτελεστική διαταγή παράτασης της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης αναφορικά με την κατάσταση στη Συρία.

Στην επιστολή αυτή, με ημερομηνία 07/10/2021, ο Τζο Μπάιντεν δηλώνει πως παρατείνεται η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, βάσει εκτελεστικής διαταγής του προκατόχου του στον Λευκό Οίκο, Ντόναλντ Τραμπ, με την οποία οι ΗΠΑ θεωρούσαν την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Συρία εθνική απειλή.

Η αναφορά του Μπάιντεν στον Ερντογάν

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η επίθεση στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω της επιστολής αυτής, αναφορικά με τη δραστηριότητα της Τουρκίας στη Συρία τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν τονίζει πως «ιδιαίτερα οι ενέργειες της κυβέρνησης της Τουρκίας, που διεξάγει στρατιωτική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία, υπονομεύουν την εκστρατεία επικράτησης σε βάρος του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, ή ISIS, και τη σταθερότητα στην περιοχή, και εξακολουθεί να προκαλεί ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ».

Έτσι, ο Αμερικάνος Πρόεδρος αποφάσισε πως είναι «απαραίτητο να συνεχιστεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» για λόγους «σεβασμού αναφορικά με την κατάσταση και τις σχέσεις με τη Συρία».

Πηγή: parapolitika.gr