Αποφασισμένος ο Αμερικανός Πρόεδρος

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής ενός διπλωματικού μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

 «Είναι κάτι που εξετάζουμε», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος όταν ρωτήθηκε αν η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ενός διπλωματικού μποϊκοτάζ των Αγώνων του Πεκίνου.

 Ο Μπάιντεν ρωτήθηκε κατά την έναρξη συνάντησής του με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

 Το Πεκίνο, όπου έφτασε η Ολυμπιακή φλόγα από την Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβρη, θα γίνει από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 η πρώτη πόλη στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που θα έχει φιλοξενήσει τους Θερινούς (το 2008) και τους Χειμερινούς Αγώνες.

 Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων-2022 θα επαναχρησιμοποιήσουν επίσης ορισμένους από τους χώρους που κατασκευάστηκαν για το 2008, όπως το εμβληματικό εθνικό στάδιο της «Φωλιάς του Πουλιού», όπου θα πραγματοποιηθούν οι τελετές έναρξης και λήξης.

 Εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008 κατοχύρωσαν την επιστροφή της χώρας στο προσκήνιο, οι Χειμερινοί Αγώνες του 2022 είναι μια ευκαιρία για τις κινεζικές αρχές να προωθήσουν τα χειμερινά σπορ, τα οποία ασκούνται από 300 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή το 20% του πληθυσμού.

 Η Κίνα βέβαια δεν είναι, σε αντίθεση με τους Θερινούς Αγώνες (634 μετάλλια, εκ των οποίων 262 χρυσά), σημαντικό έθνος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (62 μετάλλια, συμπεριλαμβανομένων 13 χρυσών).

Πηγή: parapolitika.gr