Τουλάχιστον 5.000 αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τόνισε σε νέο του διάγγελμα για τα γεγονότα του Αφγανιστάν, ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε επικοινωνία με τους Ταλιμπάν, ενώ ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση επίθεσης θα υπάρξει άμεση και σκληρή απάντηση από την Ουάσινγκτον.

«Η περασμένη εβδομάδα ήταν σπαρακτική», τόνισε σε ένα ακόμη μήνυμά του από τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος, μια εβδομάδα μετά το χάος στο Αφγανιστάν. «Έχουμε δει σοκαριστικές εικόνες πανικόβλητων ανθρώπων να τρέχουν σε απόγνωση. Είναι τρομαγμένοι. Απογοητευμένοι. Αβέβαιοι για το μέλλον», επεσήμανε μετά τις σκηνές από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, που έκοψαν την ανάσα.

Τουλάχιστον 5.000 αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί στα 6.000. Στην ερώτηση εάν θα στείλει στρατεύματα στο κέντρο της Καμπούλ για να βοηθήσει όσους Αμρικάνους δεν μπορούν να μεταβούν στο αεροδρόμιο, διεμήνυσε ότι δεν είναι απαραίτητο καθώς έχει υπάρξει συμφωνία με τους Ταλιμπάν.

Στο σημείο αυτό προσέθεσε ότι όσοι έχουν αμερικανικά διαβατήρια δεν έχουν παρεμποδιστεί. Ο Αμερικανός πρόεδρος εστίασε και στην τεράστια επιχείρηση ασφαλούς απομάκρυνσης Αμερικανών πολιτών από το Αφγανιστάν.

Πηγή: parapolitika.gr