Αύριο, Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζεται στον Στρατό προκειμένου να εκτίσει τη θητεία του ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη
, Κωνσταντίνος.

Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα υπηρετήσει στο Πυροβολικό, στον Έβρο, ενώ σύμφωνα με τη στήλη «Βηματοδότης» ο Μητσοτάκης jr και μετά τη βασική του εκπαίδευση θα παραμείνει σε μονάδα στον Έβρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Κορσική στη σύνοδο του MED7.

Υπενθυμίζεται πως η είδηση έγινε γνωστή το Σαββατοκύριακο, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η στρατιωτική του θητεία θα είναι ένα «διάλειμμα» από τις σπουδές του στη Βοστώνη που λόγω της πανδημίας έχουν περάσει αναγκαστικά στη σφαίρα της εξ αποστάσεως φοίτησης.

Ποιος είναι ο Μητσοτάκης Jr

Ο περισσότερος κόσμος τον «γνώρισε» την ημέρα των εθνικών εκλογών του 2019, όταν δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στο άκουσμα του πατέρα του που ευχαρίστησε την οικογένειά του για τη νίκη στις εκλογές. «Είναι ένα ευαίσθητο παιδί, αλλά ταυτόχρονα δυνατό και συνειδητοποιημένο», σχολιάζουν άνθρωποι που γνωρίζουν την οικογένεια Μητσοτάκη.

Εξάλλου, είχε την τύχη να μεγαλώσει δίπλα σε έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους πολιτικούς της χώρας μας και να ακούει τις αναλύσεις, τις εκτιμήσεις και τις ιστορικές αναφορές του. Στον παππού του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, του οποίο έχει και το όνομα, δηλώνοντας πάντα υπερήφανος γι’ αυτό. Το γεγονός αυτό, αλλά και «η συγκροτημένη πολιτική σκέψη του πατέρα του», όπως αναφέρουν πρόσωπα που τον γνωρίζουν, τον βοήθησαν να διαμορφώσει και ο ίδιος πολιτική αντίληψη. Δεν είναι τυχαίο πως ο νεαρός Κωνσταντίνος, σύμφωνα και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ο πιο αυστηρός κριτής του, ενώ έχει πάρει το καυστικό χιούμορ του παππού του. Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, στην πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ τον πήρε μαζί του (ύστερα από πρόσκληση του πρωθυπουργού του Ισραήλ) και στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε το ζεύγος Νετανιάχου στον Έλληνα πρωθυπουργό και την σύζυγό του στην Ιερουσαλήμ, παρόντες ήταν και οι γιοι τους. «Συγκαταλέγεται σους νέους ανθρώπους που τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα», σχολιάζουν άνθρωποι που τον έχουν γνωρίσει.

Οι αδυναμίες του

Η Σοφία και η Δάφνη είναι οι δύο αδελφές του Μητσοτάκη jr, που είναι οι αδυναμίες του, όπως και η μητέρα του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία συχνά δημοσιεύει στα social media φωτογραφίες από τα παιδικά του χρόνια. Όπως όταν γιόρτασε τα 21 χρόνια του. Η σύζυγος του σημερινού πρωθυπουργού πόσταρε μια φωτογραφία του μοναχογιού της από την εποχή που εκείνος ήταν ακόμη μωρό, με την ίδια να του δίνει ένα τρυφερό φιλί μέσα στο καρότσι. «Χρόνια πολλά αγάπη της ζωής μου» έγραψε στη λεζάντα. «Η πολιτική είναι βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμα ως προς την οικογενειακή ηρεμία. Το ξέρω καλά κι η οικογένεια μου το έχει βιώσει αυτό. Όμως είμαι ένας πατέρας που από την πρώτη στιγμή είπα ότι τα παιδιά είναι πρώτη προτεραιότητα μου», έχει δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει: «Αφιέρωσα και χρόνο και ποιότητα στα παιδιά μου και τώρα κι εγώ και η Μαρέβα βλέπουμε τους καρπούς των κόπων μας. Θα μιλήσω με τα παιδιά μου… Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν υπάρχει λόγος να διακόψω μια σύσκεψη, αυτό είναι διότι υπάρχει ένα τηλεφώνημα από την οικογένεια και δη από τα παιδιά».

Ο Κωνσταντίνος, αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών, το σχολείο στο οποίο ήταν μαθητής και ο πατέρας του, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Όσοι των γνωρίζουν μιλούν για έναν φανατικό Ολυμπιακό και λάτρη του αγγλικού ποδοσφαίρου. Πολλές φορές, μάλιστα… ανταλλάσσει πάσες με τον πατέρα του, που επίσης αγαπά το ποδόσφαιρο. Του αρέσει, επίσης, ο αθλητισμός και ένα από τα αθλήματα που τον ενθουσιάζουν είναι το χειμερινό σκι. Ο ίδιος αγαπά πολύ την ιδιαίτερη πατρίδα των Μητσοτάκηδων, τα Χανιά, όπου κάθε καλοκαίρι δίνει το παρόν, μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια.

Πηγή: parapolitika.gr