Στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής θα μιλήσει αύριο, Τρίτη, ο Νίκος Δένδιας, καθώς θα είναι αυτός που με την ομιλία του θα ανοίξει και την συζήτηση για την αιγιαλίτιδα στο Ιόνιο.

 Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας,  θα τοποθετηθεί στην Επιτροπή στις 10:00, με αντικείμενο το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών περί καθορισμού του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου.

 Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια στις 19 Ιανουαρίου. Όσον αφορά την ψήφισή του, επειδή το νομοσχέδιο προβλέπει διεύρυνση των ορίων της χώρας, αυτή θα γίνει με ονομαστική ψηφοφορία ώστε να φανεί η «έκδηλη και πασιφανής απόλυτη πλειοψηφία».

«Ιστορική η κατάθεση του νομοσχεδίου»

 «Η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο είναι μία ιστορική στιγμή για την άσκηση του αναφαίρετου δικαιώματος της χώρας μας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», ανέφερε ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

 «Με το νομοσχέδιο επιβεβαιώνεται η στρατηγική της Ελλάδας να επιδιώκει συμφωνίες με γειτονικές χώρες, με βάση πάντα το Διεθνές Δίκαιο, προωθώντας την ασφάλεια και την ευημερία στην περιοχή», προσέθεσε.