Ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των Δημάρχων κατά του αντισημιτισμού με τη συνδιοργάνωση του δήμου Αθηναίων

 Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (1/12) η τελετή αδελφοποίησης της Αθήνας με τη Νέα Υόρκη μεταξύ των δημάρχων τους, Κώστα Μπακογιάννη και Έρικ Άνταμς.

 Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας. Ο κ. Άνταμς βρίσκεται στην Αθήνα από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των Δημάρχων κατά του αντισημιτισμού με τη συνδιοργάνωση του δήμου Αθηναίων.

 Σύμφωνα με το περιεχόμενο του μνημονίου, οι δύο πόλεις -αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο τους στη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία των κοινωνιών τους- θα συνεργαστούν στενά στον τομέα του τουρισμού με σκοπό την ενίσχυση των δύο προορισμών σε ταξίδια αναψυχής και διοργάνωσης συνεδρίων, στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής κρίσης, στο πεδίο του πολιτισμού με τη διοργάνωση κοινών καλλιτεχνικών εκθέσεων, φεστιβάλ, συναυλιών κλπ. καθώς και στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών.

 Ο κ. Μπακογιάννης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης για τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Αθήνα, τα τρία τελευταία χρόνια, στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, παρουσιάζοντάς του τον ψηφιακό «πύργο ελέγχου» της πόλης και ενημερώνοντάς τον για την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων, έως το τέλος του χρόνου, με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης να δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η «ψηφιακή» Αθήνα.

 Μάλιστα, ο κ. Άνταμς ζήτησε από τα στελέχη του δήμου Αθηναίων συγκεκριμένες πληροφορίες για τις επιμέρους πλατφόρμες, με τις οποίες ο δήμος διαχειρίζεται το ψηφιακό πρόγραμμα των έργων του μέσα στην πόλη και των υπηρεσιών του προς τους πολίτες.

Αμέσως μετά, οι δύο δήμαρχοι κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Κοτζιά, όπου ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε στον κ. Άνταμς τα υπερσύγχρονα μηχανήματα καθαριότητας, που πλέον έχει στη διάθεσή του ο δήμος για την αποτελεσματικότερη καθαριότητα της πόλης.

 Την επιθυμία να δει τον σύγχρονο εξοπλισμό που έχει προμηθευτεί ο δήμος και μέσω του οποίου έχει αλλάξει το σύστημα καθαριότητας της πόλης, είχε εκφράσει ο ίδιος ο Έρικ Άνταμς, στην πρόσφατη συνάντησή με τον δήμαρχο Αθηναίων στη Νέα Υόρκη. Ο Αμερικανός ομόλογος του κ. Μπακογιάννη, έχοντας ως μέτρο σύγκρισης τη Νέα Υόρκη, παρατήρησε ότι η Αθήνα είναι μία καθαρή πόλη.

 Στη συνέχεια, οι κ.κ. Μπακογιάννης και Άνταμς, μετέβησαν στη Βουλή των Ελλήνων, όπου παρακολούθησαν την αλλαγή της Φρουράς και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Έπειτα, κατευθύνθηκαν με τα πόδια μέσω του Εθνικού Κήπου προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου και έγινε η επίσημη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 Ο δήμαρχος Αθηναίων, ακολούθως, ξενάγησε τον κ. Άνταμς στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης να εκφράζει τον ενθουσιασμό του, αντικρίζοντας το παγκόσμιο σύμβολο της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αθήνας. Αργότερα, το μεσημέρι, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των Δημάρχων κατά του αντισημιτισμού που πραγματοποιείται από την 30ή Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα με τη συνδιοργάνωση του δήμου Αθηναίων, οι δύο δήμαρχοι, θα επισκεφθούν με τους υπόλοιπους Συνέδρους την Εβραϊκή Συναγωγή στην Αθήνα, ώστε να καταθέσουν στεφάνι στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων.