Η Φόστερ, η οποία ηγείται του DUP εδώ και πέντε χρόνια, ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του

Η Αρλίν Φόστερ ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από την ηγεσία του κόμματός της και από την πρωθυπουργία της Βόρειας Ιρλανδίας, υποκύπτοντας στις πιέσεις που δεχόταν από την εσωκομματική αντιπολίτευση του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP).

Η Φόστερ, η οποία ηγείται του DUP εδώ και πέντε χρόνια, ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του στις 28 Μαΐου. Έναν μήνα αργότερα, στα τέλη Ιουνίου, θα αποχωρήσει και από τη θέση της «πρώτης υπουργού» της τοπικής κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μία ημέρα αφότου η πλειοψηφία των βουλευτών του DUP, του μεγαλύτερου κόμματος του τοπικού κοινοβουλίου, υπέγραψαν μια επιστολή με την οποία ζητούσαν να διεξαχθεί συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Φόστερ, εν μέσω της δυσαρέσκειας που έχουν προκαλέσει οι χειρισμοί της στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Ορισμένα μέλη του κόμματος διαμαρτύρονται επίσης υποστηρίζοντας ότι η Φόστερ είναι «υπερβολικά φιλελεύθερη» για το DUP, ένα από τα πιο συντηρητικά πολιτικά κόμματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: parapolitika.gr