Εκδήλωση σήμερα στην Πλατεία Αυδή

Γνώριμα πρόσωπα των διάφορων κινημάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του πολιτισμού αλλά και πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές θα συμμετέχουν σε νέο κόμμα, που προστίθεται και επίσημα από σήμερα στο πολιτικό σκηνικό και ουσιαστικά «βγαίνει» από τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης» αποτελεί το αποτέλεσμα διεργασιών ενός χρόνου πάνω σε επεξεργασία κοινών θέσεων για τα «επίκαιρα ζητήματα του λαού και της νεολαίας», όπως αναφέρει στέλεχος της κίνησης.

Μάλιστα σήμερα στις 7:30 μμ. θα πραγματοποιηθεί ανοικτή δημόσια εκδήλωση στην Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο με ομιλητές τους πανεπιστημιακούς Κωστή Λαπαβίτσα, Γιάννη Κουζή, τη μηχανικό Γιώτα Σταθά και συντονίστρια την υγειονομικό Βιβή Πασχάλη.

Όπως έγινε γνωστό, θα συμμετέχουν, στηρίζουν, ή παρακολουθούν οι οργανώσεις: Αναμέτρηση, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, Αριστερό Ρεύμα, ΔΕΑ, Παρέμβαση, Συνάντηση, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συντονισμός Κομμουνιστικών Δυνάμεων.

Πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Νέων», κοντά στο νέο εγχείρημα εμφανίζονται τέως υπουργοί όπως ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Κώστας Ησυχος, ο πρώην ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής,  πρώην βουλευτές Στάθης Λεουτσάκος, Κώστας Δελημήτρος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ηλίας Ιωαννίδης, Λίτσα Αμανατίδου, Μαρία Μπόλαρη και Ιωάννα Γαϊτάνη. Στην εκδήλωση θα παραστεί, χωρίς να υπογράφει το κείμενο, η Νάντια Βαλαβάνη.

«Στο σύστημα της εξουσίας»

«Τι χρειάζεται να κάνουμε; Η αγωνία είναι μεγαλύτερη λόγω και της εμπειρίας του πρόσφατου παρελθόντος, την τραγική κατάληξη της «αριστερής» κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία εξαέρωσε την ελπίδα στις Βρυξέλλες. Η αντιπολίτευση που ασκεί σήμερα, δείχνει ότι έχει προσχωρήσει αμετάκλητα στον κύκλο του συστήματος εξουσίας. Από την άλλη πλευρά ο στενός κομματισμός ή οι χαρισματικοί ηγέτες δεν μπορεί να δώσουν απαντήσεις στα ασφυκτικά ερωτήματα», αναφέρει η διακήρυξη της νέας κίνησης.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες δεν συμμετέχει στο νέο κόμμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ δεν υπάρχει διάλογος με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Πηγή: parapolitika.gr