Η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου

Στο Μέγαρο Μουσικής και στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» δήλωσε μεταξύ πολλών άλλωντο «παρών» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Ο ίδιος συνοδευόταν από τον Αρχιδιάκονο Ιωάννη Μπούτση.

Ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος μάλιστα, όταν αντελήφθη τον Αρχιεπίσκοπο, σηκώθηκε χαμογελαστός, ώστε να τον χαιρετήσει. Οι δυο τους είχαν μία σύντομη κουβέντα.

Δείτε την εικόνα

Αδωνις_Ιερωνυμος

  
Πρόκειται για την ταινία υπερπαραγωγή σε σενάριο της Μιμής Ντενίση -σε συνεργασία με τον Martin Sherman- και σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη.

Η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» θα αρχίσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου. Συμμετέχουν Έλληνες και Τούρκοι καταξιωμένοι ηθοποιοί, ενώ η μουσική ανήκει στον Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Η κ. Ντενίση στο τέλος της προβολής, όλους τους συνεργάτες και συντελεστές και αναφέρθηκε στα σημαντικά ιστορικά γεγονότα, αλλά και στην δημιουργία της ταινίας. Στο πλαίσιο της έρευνας για τη συγγραφή του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη», η Μιμή Ντενίση χρησιμοποίησε υλικό από τα πλούσια αρχεία του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, μαρτυρίες Ελλήνων, Τούρκων, Λεβαντίνων, πάνω από εκατό βιβλία ιστορικών, περιηγητών, λογοτεχνών, δημοσιογράφων αλλά και απλών ανθρώπων της εποχής.

Επίσης χρησιμοποίησε υλικό από διδακτορικές διατριβές και μελέτες που δεν έχουν εκδοθεί, με αποτέλεσμα πολλά στοιχεία σχετικά με τα δραματικά γεγονότα της Σμύρνης να γίνονται για πρώτη φορά γνωστά στο ευρύ κοινό μέσα από το έργο.

Πηγή: parapolitika.gr