Ο πατέρας του Έλληνα τενίστα τοποθετήθηκε επί των δηλώσεων του γιου του, που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων

Τις δηλώσεις του γιου του Στέφανου σχετικά με την επιλογή του να μην εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού σχολίασε με δήλωσή του ο Απόστολος Τσιτσιπάς. 

Ο πατέρας του αθλητή -σε επικοινωνία που είχε με την ΕΡΤ- υπερασπίστηκε τον Στέφανο Τσιτσιπά τονίζοντας πως οι αθλητές έχουν δυνατό ανοσοποιητικό για να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση.

«Δεν χρειάστηκε να κάνει το εμβόλιο, όπως και οι περισσότεροι συναθλητές του. Οι αθλητές έχουν αρκετά δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση προκύψει. Λαμβάνουν τα μέτρα που είναι απαραίτητα (μάσκες, ελεγχόμενες μετακινήσεις), βρίσκονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον και κάνουν σχεδόν κάθε μέρα PCR και ANTIGEN TESTS όπως και ο καθένας μας φαντάζομαι όταν χρειάζεται», σημείωσε ο Απόστολος Τσιτσιπάς και προσέθεσε:

«Ο καθένας, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει, εκτιμά τις συνθήκες και πράττει. Όσον αφορά για την αναγκαιότητα των εμβολίων, πιστεύω ότι έχουμε μεγάλο αριθμό σπουδαίων επιστημόνων και σπουδαίων ειδικών γιατρών και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούν αλλά και επιβάλλεται αν ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με το τι πρέπει να ακολουθήσουν για να θωρακίσουν την υγεία τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας τενίστας δήλωσε, πως δεν είναι κατά του εμβολιασμού, αλλά επιμένει πως δεν βρίσκει λόγο να το κάνει ο ίδιος λόγω του νεαρού της ηλικίας του, ενώ τόνισε πως θεωρεί ότι τα εμβόλια δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά ώστε να παρέχουν περισσότερα συν απ’ ότι πλην.

Πηγή: parapolitika.gr