Την ξεκάθαρη υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνουν οι δύο νέες δημοσκοπήσεις που ήρθαν στη δημοσιότητα την Τρίτη 9/6 .

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση  της εταιρείας Interview για τη Βεργίνα Τηλεόραση η ΝΔ συγκεντρώνει 41,7% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη δημοσκόπηση της ALCO για το Open TV η εικόνα της πρόθεσης ψήφου διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 37%, ΣΥΡΙΖΑ 21,5%.

Στη δημοσκόπηση  της εταιρείας Interview για τη Βεργίνα Τηλεόραση η ΝΔ συγκεντρώνει 41,7% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ κινείται στο 6,8%, το ΚΚΕ στο 4,4%,  η Ελληνική Λύση στο 4,6% και το ΜεΡΑ25 στο 3,3%.

δ1

Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ της κατασκευής φράχτη στον Έβρο (83,0%), ενώ σημαντικό ποσοστό επιθυμεί στρατιωτική απάντηση της Ελλάδας εάν η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (56,0%) έναντι 40% που προτιμούν τη διπλωματική οδό.

δ2

Στη δημοσκόπηση της ALCO για το Open TV η πρόθεση η εικόνα της πρόθεσης ψήφου διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 37%, ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, ΚΙΝΑΛ 5,9%, ΚΚΕ 4,9%, Ελληνική Λύση 3,4% και ΜέΡΑ 25 στο 2,4%. 

δ3

Στα έγκυρα, τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής: ΝΔ 40,4%, ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, ΚΙΝΑΛ 6,4%, ΚΚΕ 5,3%, Ελληνική Λύση 3,7% και ΜέΡΑ 25 στο 2,6%.

δ4

Σημειώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει ποσοστό υψηλότερο από αυτό που πήρε στις εκλογές του Ιουλίου, λόγω υψηλής συσπείρωσης αλλά και γιατί υποδέχεται ψηφοφόρους από άλλα κόμματα. Συγκεκριμένα, 1 στους 10 ψηφοφόρους που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, δηλώνει πως μετακινείται προς την Νέα Δημοκρατία. Εισροές εμφανίζει η ΝΔ και από ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

Το 48% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει το 23 %. Το 26% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

δ5

Στους αποτελεσματικότερους υπουργούς της κυβέρνησης οι πολίτες αναφέρουν πρώτο τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

δ6

Οι πολίτες είναι σχετικά ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

δ7

Τέλος, η έλευση των τουριστών στη χώρα μας φαίνεται να προβληματίζει τους πολίτες, με το το 89% να πιστεύει ότι θα πρέπει οι τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι να έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό.

δ8