Όλο το παρασκήνιο

Την καταγγελία Καρχιμάκη επιβεβαίωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής περί υπονόμευσης του Γιώργου Παπανδρέου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο την περίοδο της διακυβέρνησης του 2009-2011.

Με πιλάτευαν

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha είπε ότι «ναι, μου είπε ο Βενιζέλος «ψήφισε το μεσοπρόθεσμο, να του πάρουμε (του Γιώργου) το κόμμα». Με πιλάτευαν από το πρωί για να αλλάξω γνώμη».

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης έχει υποστηρίξει ότι ο ίδιος ήταν αυτήκοος μάρτυρας της προτροπής του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κουρουμπλή, να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και μετά να του «πάρουν» το κόμμα (του Γ. Παπανδρέου) και επικαλείται τη μαρτυρία του κ. Κουρουμπλή.

Ερωτευμένοι με το ΠΑΣΟΚ

Μάλιστα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να μιλήσει ανοιχτά για εκείνη την περίοδο λέγοντας ότι «πρέπει να μιλήσει και ο Γιώργος για όλη αυτή την περίοδο».

«Σε κανέναν δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα να λέει ότι αγαπούσε και αγωνίστηκε περισσότερο από μένα για το ΠΑΣΟΚ, επισήμανε, προσθέτοντας πως «αγωνιστήκαμε χιλιάδες άνθρωποι, ήμασταν ερωτευμένοι με το ΠΑΣΟΚ, δουλέψαμε σκληρά. Από τα φοιτητικά μου χρόνια δούλεψα. Γύριζα με το τρακτέρ στην Αιτωλοακαρνανία με τον αδελφό μου, για να δημιουργήσουμε οργανώσεις στα χωριά το ’74», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής.

Δεν έφυγα, με διέγραψαν, μου άρεσε ο Τσίπρας

«Εγώ δεν έφυγα, με διέγραψαν. Και δεν βγήκε ένας να του πει του Γιώργου «κάτσε», μόνο ο μακαρίτης ο Κρεμαστινός όταν βγήκε έξω μου είπε «αυτό που έκανε δεν έπρεπε να το κάνει, σκεπτόμενος τον πατέρα του και την αγάπη που σου είχε», τόνισε και πρόσθεσε πως «Εγώ διάλεξα να πάω στο μικρότερο κόμμα γιατί μου άρεσε ο Αλέξης Τσίπρας».

«Μου ‘λεγε τότε ο Καρχιμάκης, αν φύγεις εσύ, θ΄αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ», επισήμανε ο κ. Κουρουμπλής.