Απογοήτευση για τον Σταύρο Μπένο

-Τέτοιος πολιτικός «γαμπρός» δεν έχει υπάρξει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η διαφήμιση που του έγινε ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ο λόγος για τον Σταύρο Μπένο, που ανασύρθηκε από την πολιτική ναφθαλίνη για να σώσει τους πυρόπληκτους της Εύβοιας (και όχι μόνο). Ο πρόεδρος Κυριάκος του έδωσε τεράστιο χώρο και ακόμη μεγαλύτερη δύναμη.

-Επειδή λόγω επαγγελματικής διαστροφής, παρακολουθώ τη δράση της συγκεκριμένης επιτροπής, σπεύδω να σας πω, ότι μέχρι στιγμής έχει όλα τα χαρακτηριστικά της φούσκας. Αν εξαιρέσει κανείς τη δουλειά που κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος, από κει και πέρα επικρατεί το απόλυτο χάος. Προφανώς και ο Μπένος είχε όρεξη να αφήσει (εκ νέου) το αποτύπωμα του. Το θέμα είναι όμως, αν πλέον διαθέτει τη σχετική δυνατότητα.

Η υποψηφιότητα του Παύλου Μαρινάκη
-Προ ημερών σας είχα γράψει ότι στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια, υπάρχουν σκέψεις σχετικές με την υποψηφιότητα του πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη για το αξίωμα του γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος. Όπως είναι λογικό από τη στιγμή που ανακοινώθηκε και επισήμως η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές, η σχετική φημολογία εντάθηκε ακόμη περισσότερο.

-Να σας πω λοιπόν ότι ο πρόεδρος Κυριάκος, σκέφτεται να δώσει τα «κλειδιά» της Πειραιώς σε πρόσωπο της νέας γενιάς και αυτό γιατί θέλει να σηματοδοτήσει εμπράκτως το άνοιγμα της Ν.Δ. προς τους νέους. Με δεδομένο ότι οι ημέρες περνούν, δεν αποκλείεται ακόμη και εντός της επόμενης βδομάδας να βγει «λευκός καπνός» επί των όσων μέχρι στιγμής συζητούνται στο παρασκήνιο.

Απαξίωση Καμμένου
-Μετά από καιρό επανεμφανίστηκε χθες ο πρώην συγκυβερνήτης του Τσίπρα, Πάνος Καμμένος και με το γνωστό του στυλ, άρχισε να καταγγέλλει πολλά και αδιάφορα. Ανάμεσα στα φοβερά και τρομερά που αράδιασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ήταν και μια «αποκάλυψη» που δικαιολογούσε γιατί δεν ανέτρεψε τον Τσίπρα, όταν πήγε να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Όπως «αποκάλυψε» ο Καμμένος δεν είχε τη δυνατότητα γιατί (λέει) είχαν εξαγοραστεί οι βουλευτές του.

-Δεν ξέρω και εδώ που τα λέμε ενδιαφέρει και ελάχιστους, η αιτία της συνενοχής του προέδρου Πάνου στη συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο εκείνο που προκαλεί τεράστια εντύπωση έχει να κάνει με το γεγονός ότι από χθες το πρωί κανείς εκ των βουλευτών, τους οποίους κατηγόρησε ότι τα «πήραν», δεν τόλμησε να τον μηνύσει. Δύο τα τινά. Το ένα έχει να κάνει με την πολιτική απαξίωση του Καμμένου και το δεύτερο με τον μιθριδατισμό που έχει καταβάλει τους ενασχολούμενους κυρίως με τα μικρά κόμματα.

Στο υπουργικό το επιτελικό κράτος
-Ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας, είναι οι στόχοι του επιτελικού κράτους για την επόμενη χρονιά. Ο υπουργός Γεραπετρίτης έχει συγκεντρώσει όλα τα σημειώματα των υπουργών και έχει συγκροτήσει το σχέδιο διακυβέρνησης για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Και επειδή κατά καιρούς ακούω πολλά και ενδιαφέροντα σε σχέση με το επιτελικό κράτος από στελέχη της αντιπολίτευσης, κρίνω σκόπιμο να επισημάνω μια πληροφορία, που προέρχεται από αξιόπιστη πηγή της Κουμουνδούρου.

-Σε κατ ιδίαν συζητήσεις του, ο πρόεδρος Τσίπρας, παραδέχεται, ό,τι εφόσον επανέλθει κάποια στιγμή στο Μαξίμου Μαξίμου, αν κάτι θα κρατήσει από την κυβέρνηση του Κυριάκου, είναι το επιτελικό κράτος. Τη Δευτέρα λοιπόν, το υπουργικό θα εγκρίνει τον οδικό χάρτη για την νέα (κυβερνητική) χρονιά.

Περί Χατζημηνά, επεισόδιο άγνωστο

-Τις τελευταίες μέρες συγκεντρώνω διάφορες πληροφορίες που σχετίζονται με τη δουλειά που ετοιμάζονταν να κάνει ο έμπορος όπλων Κρίστιαν Χατζημηνάς, προωθώντας από το παράθυρο τροπολογία που άνοιγε διάπλατα την πόρτα για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα. Και επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες στην απόφαση της Κεντρικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής Προμηθειών (ΚΓΕΠ) της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) για το θέμα ο μόνος που μειοψήφησε εναντίον των αντισταθμιστικών ήταν ο Πρόεδρος της ΚΓΕΠ, στρατηγός Παπαδάκης, τον οποίο είχε στοχοποιήσει ο Καμμένος από την εποχή του σκανδάλου της Σαουδικής Αραβίας.

-Παρόλο που ο Πρόεδρος της Κεντρικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής της ΓΔΑΕΕ ήταν αντίθετος, όλα τα παιδιά της Πολεμικής Αεροπορίας με προτροπή του Θεόδωρου Λάγιου τότε προώθησαν την λύση που ήθελε ο Κρίστιαν.

Και το ερώτημα που εύλογα τίθεται είναι, και τώρα τι κάνουμε; Η απάντηση είναι περισσότερο απλή απ΄ όσο νομίζουμε. Η κυβέρνηση στέλνει την απαίτηση με νέα διακρατική χωρίς αντισταθμιστικά και ζητά break down τιμών και όχι να πληρώσει 700 εκατ. για μελέτες στη Lockheed. Και αν δεν υπάρχει η σχετική δυνατότητα από την κυβέρνηση μπορεί να απαιτηθεί η βοήθεια της USAF.

Πηγή: parapolitika.gr