«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σύσκεψη απευθυνόμενος στους καταναλωτές

Την εποχή του άκρατου λαϊκισμού και της αντιπολίτευσης με τα μαγκάλια θυμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή στάθηκε η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και διοικητικά στελέχη του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ καθώς και παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας. 

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε τη βοήθεια των καταναλωτών για την αντιμετώπιση αυτής της ειδικής συνθήκης με τον καύσωνα. Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ζητάμε όμως και τη βοήθεια των καταναλωτών, όπως είπε και ο υπουργός, για να μπορέσουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- να περιορίσουμε τη ζήτηση κυρίως τις ώρες αιχμής».

https://isthumbs.glomex.com/dC1jOWJwdjB6M210Z3gvMjAyMS8wOC8wMi8xOC8yOV80Nl82MTA4Mzk5YWIwMjBlLmpwZw==/profile:original/image.jpg
Ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδοντας να ασκήσει κριτική στην έκκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποφάσισε να προβεί σε μία ακόμα άσκηση λαϊκισμού καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το σχέδιο Μητσοτάκη για επάρκεια ηλεκτροδότησης στον καύσωνα είναι τα κλειστά φώτα και το μπάνιο με κρύο νερό.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Όταν τη περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, άκουγε τους ειδικούς και ζητούσε κατάρτιση σχεδίου για την αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση μέσα στον καύσωνα, το Μέγαρο Μαξίμου απαντούσε με αλαζονεία και ειρωνείες.

Σήμερα, κατόπιν εορτής και αφού σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν ήδη ξεκινήσει οι διακοπές ρεύματος εν μέσω πρωτοφανούς καύσωνα, ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αφήσει για λίγο τις διακοπές του για να παραστεί για τα μάτια του κόσμου σε έκτακτη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ.

Αναρωτιόμαστε σε τι ακριβώς συνέβαλε η παρουσία του εκεί, πέραν του να μεταβιβάσει για άλλη μια φορά την ευθύνη στους πολίτες. Αφού το μόνο καινούργιο που ακούσαμε είναι οι προτροπές να κλείνουμε τα φώτα και να κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό τις ώρες αιχμής, μήπως και αντέξει το δίκτυο.
Για την ευθύνη και το σχέδιο της Πολιτείας να ανταποκριθεί σε ένα εδώ και πολλές ημέρες προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο, δεν ακούσαμε κουβέντα.

Μπορεί οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να πληρώνουν χρυσό το ρεύμα, με τις τελευταίες πρωτοφανείς αυξήσεις ως και 15% στα τιμολόγια, αλλά τα ακριβοπληρωμένα golden boys του κ. Μητσοτάκη και του επιτελικού κράτους δε σκέφτηκαν ποτέ να ετοιμάσουν σχέδιο για την επάρκεια του δικτύου σε περίοδο καύσωνα».

Απάντηση Γαϊτάνη

Η απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία ήρθε μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Τάσου Γαϊτάνη, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Στο ΣΥΡΙΖΑ τελικά τι προτείνουν; Να αφήνουμε φώτα και ηλεκτρικές συσκευές ανοιχτές; Στην προσπάθειά τους να πουν κάτι, το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούνται».