Παραβρέθηκε στη βάφτιση των δισέγγονών της

Με μια εμφάνιση που επιβεβαιώνει τα προβλήματα στην υγεία της η βασίλισσα Ελισάβετ προκάλεσε για άλλη μια φορά τις σχετικές συζητήσεις. Συγκεκριμένα, η βασίλισσα Ελισάβετ παραβρέθηκε στην διπλή βάπτιση των δισέγγονών της.

Άλλωστε είχε δηλώσει με κάθετο τρόπο στους αυλικούς πως επρόκειτο να είναι παρούσα αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς οι εγγονές της, πριγκίπισσα Ευγενία και Ζάρα Τίνταλ βάφτιζαν τους γιους τους. Φαίνεται πως τελικά αποφασίστηκε τελευταία στιγμή η εμφάνισή της και φυσικά αφότου συμβουλεύτηκε τους γιατρούς της, με μια πηγή να λέει πως «ήθελε να παραβρεθεί» καθώς «γνώριζε πόσο σημαντικό ήταν για τα παιδιά και τα δισέγγονά της».

 Χλωμή και καταβεβλημένη

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι All Saints στο Windsor Great Park. Και φαίνεται πως τα κατάφερε, καθώς ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε στο αυτοκίνητό της, κατευθυνόμενη προς την εκκλησία. Βέβαια, όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς από τις φωτογραφίες, η βασίλισσα Ελισάβετ δείχνει πολύ χλωμή και καταβεβλημένη, κάτι που μπορεί να οφείλεται τόσο στην προχωρημένη ηλικία της – είναι εξάλλου 95 ετών – όσο και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τη μέση της.

  Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Οκτωβρίου, η Αυτού Μεγαλειότητα ακύρωσε ένα ταξίδι της στη Βόρεια Ιρλανδία και πέρασε τη νύχτα στο Νοσοκομείο King Edward VII του Λονδίνου για να υποβληθεί σε «προκαταρκτικές» εξετάσεις, πριν λάβει συμβουλή να ξεκουραστεί μετά από ένα εξαιρετικά επιβαρυμένο πρόγραμμα. Παρομοίως, δεν εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο Cop26 στη Γλασκόβη, αλλά έστειλε ένα μήνυμα μέσω βιντεοκλήσης.

 Σύμφωνα με την βασιλική σχολιάστρια Πένι Τζούνορ, η παρουσία της στη βάφτιση των δισέγγονών της ήταν κάτι πολύ σημαντικό για την ίδια. Όπως είπε μιλώντας στην The Sun: «Δεν έχω ακούσει ποτέ να βαφτίζονται μαζί δύο βασιλικά μωρά. Η βασίλισσα είναι πολύ θρησκόληπτος άνθρωπος και η βάφτιση είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία για την επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας. Άρα η παρουσία της εκεί θα είχε πολύ μεγάλη σημασία. Επίσης, αγαπά ιδιαίτερα τόσο την Ζάρα και τον σύζυγό της Μάικ, όσο και την Ευγενία».

 Όσον αφορά τους υπόλοιπους καλεσμένους της βάφτισης, επειδή δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την τελετή ή μετά από αυτήν, είναι άγνωστο εάν έδωσαν το παρόν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους, αλλά και ο πρίγκιπας Κάρολος με την σύζυγό του Καμίλα. Μεταξύ, ωστόσο, των καλεσμένων ήταν η πρώην του πρίγκιπα Χάρι, Κρεσίντα Μπόνας με τον σύζυγό της, καθώς είναι φίλοι με την πριγκίπισσα Ευγενία.

Πηγή: parapolitika.gr