«Οι απόδημοι θα ψηφίσουν. Μην σας πιάνει αγωνία». Αυτή ήταν η απάντηση του υπ.Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, στη Βουλή προς τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στο Παύλο Πολάκη, ο οποίος υποστήριξε πως «ανάμεσα στους Έλληνες ομογενείς λειτουργούν ακροδεξιά και εθνικιστικά δίκτυα».

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών στο πλαίσιο της συζήτησης για τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ανέφερε, για το θέμα: «Θα ψηφίσουν καθώς υπάρχει απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου. Εμείς θα οργανώσουμε την συμμετοχή των απόδημων στην εκλογική διαδικασία. Ξέρω ότι θλίβεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτή είναι η απόφαση του κοινοβουλίου. Είπε ο κ. Πολάκης ότι οι απόδημοι δεν θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και επειδή δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση έβαλε τον Βορίδη να τους οργανώσει. Όμως, ο κ. Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γνωρίζει ότι ασχέτως με την συμμετοχή των απόδημων, δεν θα κερδίσουν τις εκλογές γιατί δεν τους θέλει ο κόσμος».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στον Μακη Βορίδη σημείωσε, «εσείς μπήκατε υπουργός Εσωτερικών για να ετοιμάσετε τις επόμενες εκλογές, με τη φιλοδοξία ότι κινητοποιώντας τα εθνικιστικά-ακροδεξιά δίκτυα της ομογένειας θα μπορέσετε να επιτύχετε διαφορά επιστολικών ψήφων, που θα επιτρέψει είτε την οριακή σας νίκη είτε την όχι συντριπτική σας ήττα», προσβάλλοντας τους Έλληνες ομογενείς ανά τον κόσμο.