Μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, προκειμένου να αποφύγουμε ένα γενικό  lockdown ετοιμάζονται να προτείνουν οι ειδικοί εμπειρογνώμονες, τα οποία αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr ένα από τα μέτρα που θα προτείνει η επιτροπή στον πρωθυπουργό είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ, ενώ τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν από τις 9 το βράδυ.

Στην ουσία η εμπειρογνώμονες ακολουθούν το μοντέλο Γαλλίας, παρατείνοντάς το κατά μία ώρα. Σκοπός είναι πάντως να κλείνουν τα εστιατόρια στις 9 το βράδυ και οι εργαζόμενοι να έχουν έστω μια ώρα χρόνο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οι καιρικές συνθήκες, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί δεν είναι ιδανικές προκειμένου να μπορούν πολλοί άνθρωποι να παραμένουν στον ίδιο κλειστό χώρο, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να περιοριστεί η παραμονή σε ένα εστιατόριο.

 Υπενθυμίζεται ότι σε καθεστώς lockdown εισέρχονται τρεις ακόμη περιφέρειες και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου.