Ανακοίνωσε ότι θα απελάσει 34 διπλωμάτες της Γαλλίας και 24 της Ιταλίας

Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

δηλώνει ότι θα απελάσει άμεσα 34 διπλωμάτες της Γαλλίας και 24 της Ιταλίας ως μέτρο αντιποίνων.

Τον Απρίλιο η Γαλλία απέλασε 35 Ρώσους με διπλωματικό καθεστώς στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κύματος απελάσεων με βάση το οποίο πάνω από 300 Ρώσοι απελάθηκαν από διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Αργότερα τον ίδιο μήνα, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας κήρυξε ανεπιθύμητα πρόσωπα (“personae non gratae”) έξι ρώσους πράκτορες που προσποιούνταν τους διπλωμάτες έπειτα από το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε έρευνα των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών, ότι τα συγκεκριμένα άτομα λειτουργούσαν εις βάρος των γαλλικών εθνικών συμφερόντων.

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi ότι θα απελάσει άλλους 24 Ιταλούς διπλωμάτες.

Η απόφαση θα ανακοινωθεί επίσημα σε στον Ιταλό πρέσβη στην Μόσχα. Πρόκειται, ουσιαστικά, για αντίδραση στην απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι, η οποία ελήφθη στις 6 Απριλίου, να απελάσει 30 Ρώσους διπλωμάτες από την Ιταλία.

Με ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζει την απόφαση της Ρωσίας να απελάσει διπλωμάτες και προσωπικό από την γαλλική πρεσβεία στη Μόσχα.

Google News icon

Facebook icon

Twitter icon

Instagram icon

Πηγή: parapolitika.gr