Σε τρικυμία η αξιωματική αντιπολίτευση από την αποκάλυψη του Παραπολιτικά 90,1

 Στη γραμμή Πολάκη, που μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διεκδίκησε το δικό του μερίδιο στον πολιτικό μηδενισμό που εκπέμπουν οι δηλώσεις του περί «εκκαθάρισης του δημοσίου», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει και πάλι στην εξουσία.

Η αποκάλυψη του parapolitika.gr  προκάλεσε όχι μόνο σφοδρές αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και τρικυμία στην Κουμουνδούρου, η οποία για αρκετές ώρες παρέμεινει χωρίς αντίδραση, διατηρώντας μια σιωπή, που πολλοί χαρακτήρισαν ένοχη ή τουλάχιστον ότι υπάρχει απόλυτη ταύτιση με τα λεγόμενα του κ. Τζανακόπουλου.

 Πηγές της ΝΔ αναφέρουν χαρακτηριστικά στα «parapolitika.gr» για την σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «Ουδείς το διέψευσε. Άρα περιμένουμε με ενδιαφέρον το απόγευμα ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του για τα εργασιακά να εξειδικεύσει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για εκκαθαρίσεις στο δημόσιο».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο, η δεύτερη φορά αριστερά θα πρέπει να είναι αμείλικτη απέναντι σε όσους τα προηγούμενα χρόνια από το χώρο της δημόσιας διοίκησης υπονόμευσαν τις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήνει δε να εννοηθεί πως αυτό δεν συνέβη την προηγούμενη πενταετία επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν υπό πίεση και έπρεπε να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των δανειστών.

 Λάθη, αστοχίες και αφέλεια

Ο κ. Τζανακόπουλος είναι ένας από τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα συνδιαμόρφωσαν τόσο την κομματική γραμμή, όσο και την εξουσία που θα ασκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, ο κ. Τζανακόπουλος διαμορφώνει υπό το πρίσμα της προοπτικής των «εκκαθαρίσεων» το επόμενο ρεσάλτο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Με τις «εκκαθαρίσεις» Τζανακόπουλου μπαίνει και η ταφόπλακα στο ήδη προ πολλού κατεδαφισμένο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, υποστέλλοντας την σημαία της διαφάνειας και το λάβαρο κατά της διαφθοράς και οτιδήποτε θεωρούσε και πρόβαλε «ως ηθικό πλεονέκτημα».

Στο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ακόμη έντονος προβληματισμός και μια ένοχη αφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα να επιδεικνύει για ακόμη μια φορά ατολμία να απολογηθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του ιδιαίτερα την στιγμή που το κόμμα του ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα.

 ΝΔ: Εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων

 «Πυρά» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε με επίσημη ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας  πως η αναφορά Τζανακόπουλου «παραπέμπει στις πιο σκοτεινές εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων, ενώ δείχνουν όμως το πώς σκέφτονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτει τι συζητούν πίσω από τις κλειστές πόρτες».

Αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση: Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζανακόπουλος απειλεί με εκκαθαρίσεις στο δημόσιο στην περίπτωση που το κόμμα του βρισκόταν ξανά στην κυβέρνηση. «Υπάρχουν αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης που θα πρέπει να εκκαθαριστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε κλειστή κομματική εκδήλωση. Οι δηλώσεις του κ.Τζανακόπουλου,  στη γραμμή Τσίπρα-Πολάκη περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας, παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων. Δείχνουν όμως το πώς σκέφτονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτει τι συζητούν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Όλα αυτά παραπέμπουν σε σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία.