Η ΝΔ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει τον πρώην υπουργό από τα ψηφοδέλτια

Νέα εστία πολιτικής αντιπαράθεσης αποτέλεσε η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου με την οποία ο Νίκος Παππάς κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για πλημμέλημα και του επιβλήθηκε ποινή δύο ετών με τριετή αναστολή.

Ενώ ο ίδιος ο κ. Παππάς χαρακτήρισε την απόφαση ως «χτύπημα» της πολιτικής του παράταξης, από πλευράς του, το Μέγαρο Μαξίμου τοποθετήθηκε διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος επισήμανε ότι «σε μία φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία, όπως είναι η Ελλάδα, ισχύει η διάκριση των εξουσιών και η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια και μόνο». Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου σχολίασε παράλληλα πως «για να κρατάει ο κ. Τσίπρας τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνουμε πόσο “κρατάει” ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα».

 Αναλυτικά η δήλωση του κ. Οικονόμου:

 Σε μία φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία, όπως είναι η Ελλάδα, ισχύει η διάκριση των εξουσιών και η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια και μόνο.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ, μη αποδεχόμενος αυτή τη θεμελιώδη συνταγματική πρόβλεψη, αμφισβητεί τον σκληρό πυρήνα του Συντάγματος και του Πολιτεύματος. Όσα λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παππάς θα μπορούσαν να συνοψιστούν στο εξής: δεν υπάρχει νομιμότητα, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα∙ οι αποφάσεις είναι καλές και δίκαιες μόνο όταν συμφωνούμε με αυτές, δεν υπάρχουν θεσμοί, μονάχα λαός.

 Πρόκειται για απόψεις που συνιστούν τον τραμπισμό αλά γκρέκα και παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

 Το πλέον επικίνδυνο είναι ότι στο τέλος της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύονται απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να επιβάλει δικαιοσύνη στην απονομή της δικαιοσύνης! Αυτή και μόνο η αποστροφή συνιστά εξτρεμισμό χειρίστου είδους και ευθεία βολή εναντίον της Δημοκρατίας μας. Όποιος θέλει να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη, επιδιώκει να γίνει τύραννος.

 Ο κ. Τσίπρας, τέσσερις ώρες μετά την ομόφωνη απόφαση καταδίκης του παλιότερου και στενότερου συνεργάτη του, παραμένει άφαντος και άφωνος. Οφείλει να απαντήσει:

 – Θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί για τα έργα και τις ημέρες του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του;

 – Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας;

 – Θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον αμετάκλητα και ομόφωνα καταδικασμένο κ. Παππά; Αν όχι, τότε για να κρατάει ο κ. Τσίπρας τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια καταλαβαίνουμε πόσο «κρατάει» ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα.

Η γραμμή άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ: Σεβαστή, αλλά άδικη η απόφαση – Η φράση που άναψε φωτιές

Η γραμμή άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως «το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας, αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής Δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική. Και, δυστυχώς, αντίθετα και από την αλήθεια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη ότι «προφανώς η απόφασή του είναι σεβαστή, αλλά το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα», ενώ, καταλήγοντας, άφησε και μια αιχμή που άναψε φωτιές: «Ευτυχώς, πολύ σύντομα επ’ αυτού θα αποφανθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Και η ετυμηγορία του θα είναι δικαιοσύνη παντού. Και στην κοινωνία και στην οικονομία αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης».

Παρών στα ψηφοδέλτια

 Απαντώντας εμμέσως στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Πόπη Τσαπανίδου, επιβεβαίωσε εκ νέου σήμερα πως «ο Νίκος Παππάς θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, θα κατέβει υποψήφιος και θα κριθεί βεβαίως από τον λαό, την ψήφο του οποίου θα ζητήσει. Όπως και η απόφαση αυτή θα κριθεί από τον λαό, στο πλαίσιο των εκλογών».

 Τσίπρας: Δειλός ο κ. Μητσοτάκης

 Η σημερινή δικαστική απόφαση, ωστόσο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τόνισε σε παρέμβασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως είναι «δειλός ο κ. Μητσοτάκης, έστησε Ειδικά Δικαστήρια για υπουργούς μου αλλά δεν τόλμησε για εμένα».

 Επιπλέον, «θα πέσει μέσα στον λάκκο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης που άνοιξε», εκτίμησε ο κ. Τσίπρας για τον πρωθυπουργό, εγκαλώντας τον ότι έχει επιλέξει τον «δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης».

 Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσίπρα:

 «Ο κ. Μητσοτάκης, πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

 Φάνηκε, όμως, δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου.

 Οι πολιτικοί για τις αποφάσεις τους κρίνονται πρωτίστως από τον λαό. Κι αν έχουν διαπράξει αξιόποινα αδικήματα, οφείλουν να διώκονται από τον φυσικό τους δικαστή και όχι από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.

 Αυτή ήταν και παραμένει η θέση μου και έτσι έπραξα ως πρωθυπουργός.

 Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης έχει φαίνεται άλλη άποψη. Δεν πήρε το μάθημά του από την πρόσφατη περιπέτεια της πολιτικής μας ζωής, όταν ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Και για λόγους προφανούς πολιτικής σκοπιμότητας, επέλεξε να ανοίξει ξανά έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο για τη Δημοκρατία. Τον δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης.

 Ας γνωρίζει, όμως, ότι συνήθως η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Και ότι στο τέλος θα κινδυνεύσει να πέσει ο ίδιος μέσα στον λάκκο που περίτεχνα άνοιξε για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

 Την τελική ετυμηγορία, άλλωστε, θα τη δώσει σύντομα ο ελληνικός λαός».

Οικονόμου: Καταλαβαίνουμε πόσο «κρατάει» τον κ. Τσίπρα

Ανταπαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις τόσο του κ. Παππά όσο και του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για δύο χρόνια φυλάκιση, κάνει λόγο για απόψεις που συνιστούν τον τραμπισμό αλά γκρέκα και παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, για να προσθέσει: «Για να κρατάει ο κ. Τσίπρας τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια καταλαβαίνουμε πόσο ”κρατάει” ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα».

Ο κ. Οικονόμου σημειώνει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «μη αποδεχόμενος αυτή τη θεμελιώδη συνταγματική πρόβλεψη, αμφισβητεί τον σκληρό πυρήνα του Συντάγματος και του πολιτεύματος. Όσα λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παππάς θα μπορούσαν να συνοψιστούν στο εξής: δεν υπάρχει νομιμότητα, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα∙ οι αποφάσεις είναι καλές και δίκαιες μόνο όταν συμφωνούμε με αυτές, δεν υπάρχουν θεσμοί, μονάχα λαός».

«Το πλέον επικίνδυνο είναι ότι στο τέλος της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύονται απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να επιβάλει δικαιοσύνη στην απονομή της δικαιοσύνης! Αυτή και μόνον η αποστροφή συνιστά εξτρεμισμό χειρίστου είδους και ευθεία βολή εναντίον της Δημοκρατίας μας. Όποιος θέλει να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη, επιδιώκει να γίνει τύραννος», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.


Μάντζος: «Εκτεθειμένος» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

 «Σήμερα η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Δημήτρης Μάντζος.

 Αναλυτικά η δήλωση:

 Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ζητήσαμε εξαρχής να τηρηθούν απόλυτα όροι διαφάνειας και νομιμότητας σύμφωνα με το Σύνταγμα.

 Αντιθέτως, η τότε κυβέρνηση με την αντισυνταγματική διαδικασία που ακολούθησε, επέλεξε τα παιχνίδια παρασκηνίου για να μοιράσει άδειες σε φιλικούς επιχειρηματίες.

 Σήμερα η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε. Το Ειδικό Δικαστήριο καταδίκασε ομόφωνα τον πρώην υπουργό και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππά, και τον φίλα προσκείμενο στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα για παρεμβάσεις στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

 *Ο ομόφωνα καταδικασμένος Νίκος Παππάς είναι ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και ως εκ τούτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος για την κάλυψη που του παρείχε*.

 Αναρωτιόμαστε:

 Τι θα πει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ;

 –Θα βγάλει άραγε ανακοίνωση όπως έκανε προ ημερών πανηγυρίζοντας για την εισαγγελική πρόταση, μια και παγίως η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει τη Δικαιοσύνη αλά καρτ, όπως έπραξε στο παρελθόν και με τις ανεξάρτητες αρχές;*

 -Ή θα παραδεχτεί και σήμερα «ότι υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας»;

 ΜέΡΑ25: Όταν ανακατεύεσαι με τα κατεστημενικά πίτουρα, σε τρώνε οι συστημικές κότες

 Με δηκτικό τρόπο σχολίασε τη σημερινή εξέλιξη το ΜέΡΑ25, αναφέροντας στα κοινωνικά δίκτυα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να παίξει με κατεστημενικούς όρους, προσπαθώντας να χτίσει μια δική του Αυριανή. Αλλά όταν ανακατεύεσαι με τα κατεστημενικά πίτουρα, σε τρώνε οι συστημικές κότες, επί μιας κυβέρνησης που δεν διστάζει να βαθύνει το θεσμικό χαντάκι της ποινικοποίησης της πολιτικής».

Υπουργοί και βουλευτές μιλούν στα Parapolitika.gr για την καταδίκη Παππά 

Την καταδικαστική απόφαση για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Ειδικό Δικαστήριο, με ποινή φυλάκισης 2 ετών, σχολιάζουν, μιλώντας στα parapolitika.gr, υπουργοί και βουλευτές. Μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνει ότι «δεκατρείς ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι ο κύριος Παππάς παραβίασε τον συνταγματικό του όρκο και δεν άσκησε τα καθήκοντά του με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού», ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή «αποτελεί χαστούκι όχι μόνο κατά του ίδιου του πρώην υπουργού αλλά και κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

____________2023-02-24__1_58_09___

 «Από σήμερα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Νίκος Παππάς είναι ένοχος. Είναι ένοχος ομοφώνως για παράβαση καθήκοντος, για ένα αδίκημα ιδιαιτέρως ατιμωτικό για έναν υπουργό. Δεκατρείς ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι ο κύριος Παππάς παραβίασε τον συνταγματικό του όρκο και δεν άσκησε τα καθήκοντά του με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού. Οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός βρισκόταν στη θέση του σήμερα, απλώς θα αποσυρόταν από την ενεργό πολιτική δράση. Ο κύριος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να πουν ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν προϊόν πολιτικής παρέμβασης.  Δηλαδή ο κύριος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι “13 ανώτατοι δικαστές αποφάσισαν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια υπέρ της κυβερνήσεως και κατά του ΣΥΡΙΖΑ”.  Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί ευθέως την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της ελληνικής Δικαιοσύνης. Αυτό είναι μεγάλο συνταγματικό και πολιτειακό ζήτημα, το οποίο θέτει τον ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο του δημοκρατικού πολιτικού κόσμου. Η δικαιολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη Παππά είναι χειρότερη της καταδίκης αυτής καθ’ αυτής».

Κώστας Κατσαφάδος, υφυπουργός Ναυτιλίας

____________2023-02-24__1_57_41___

 «Η Δικαιοσύνη μίλησε. Η αλήθεια έλαμψε για τα έργα και ημέρες του ανθρώπου που λειτουργούσε ως αντ’ αυτού του κ. Τσίπρα. Ο κ. Παππάς κρίθηκε και μάλιστα ομόφωνα ένοχος για παράβαση καθήκοντος και του επιβλήθηκε η ανώτερη ποινή για τη θεσμική εκτροπή που διέπραξε. Το ερώτημα είναι γιατί μετά την καταδίκη του ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να τον καλύπτει. Τι πράγματι φοβάται ο τέως πρωθυπουργός;».

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

____________2023-02-24__1_57_53___

«Η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη μίλησε. Η ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου κατά του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σχετικά με την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 αποτελεί χαστούκι όχι μόνο κατά του ίδιου του πρώην υπουργού αλλά και κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρακτικές ελέγχου και χειραγώγησης της ενημέρωσης που έγιναν σε κεντρικό επίπεδο επί των ημερών τους. Τελικά, υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ…».


Σοφία Βούλτεψη, υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

____________2023-02-24__1_58_19___

«Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη μίλησε. Εμείς δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά την επέλασή του προκειμένου να πάρει στα χέρια του τους “αρμούς της εξουσίας”, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο: Πρώτα κατήργησαν όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές, προκειμένου οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ να περάσουν στον “καναλάρχη” κ. Νίκο Παππά. Και μετά έστησαν έναν διαγωνισμό-παρωδία για να ελέγχουν τα Μέσα Ενημέρωσης. Η σημερινή απόφαση ας γίνει μάθημα σε όσους επιβουλεύονται τη Δημοκρατία και τις αρχές της, την ώρα που παριστάνουν τους δήθεν υπερασπιστές τους».Χρίστος Δήμας, υφυπουργός Ανάπτυξης

____________2023-02-24__2_13_35___

«Απόφαση-κόλαφο για την ελληνική πολιτική ζωή εξέδωσε σήμερα το Ειδικό Δικαστήριο. Επιβάλλοντας ομόφωνα (13–0) τη μέγιστη των ποινών (2 έτη) στον Νίκο Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, αναγνώρισε επί της ουσίας τη μέγιστη ποινική, ηθική και πολιτική απαξία των πράξεων του πρώην υπουργού. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ευρισκόμενα σε πανικό, προσπαθώντας να υποβιβάσουν την είδηση, αναφέρουν το αδιανόητο ότι δεν επρόκειτο και για κακούργημα. Η ηθική τους κάμπτεται, λοιπόν, μόνο όταν κάποιος οδηγείται στη φυλακή και όχι όταν ένας υπουργός της κυβέρνησής τους καταδικάζεται, με την ανώτερη προβλεπόμενη ποινή, για το μεγίστης ηθικής απαξίας αδίκημα για έναν υπουργό της παράβασης καθήκοντος. Τέλος, το πλέον αξιοσημείωτο στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι ότι παρέπεμψε την υπόθεση εκ νέου στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να διερευνήσει τα όσα κατέθεσε η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα για βαλίτσες χρημάτων προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναγνώρισε δηλαδή ότι υφίστανται σοβαρές ενδείξεις το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λάμβανε παράνομα χρήματα από τον επιχειρηματία. Προφανώς και σε αυτό η απάντηση θα είναι “δεν πήγαμε ακόμα φυλακή”».   Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια

____________2023-02-24__2_25_52___

«Η καταδίκη του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο αποτελεί έμμεση καταδίκη και για τον κ. Τσίπρα, καθώς αποτελεί τον “Διόσκουρό” του και τον στενότερο συνεργάτη του από τα χρόνια της Νεολαίας του Συνασπισμού μέχρι και την ανάληψη της πρωθυπουργίας. Θα συνεχίσει ο κ. Τσίπρας να καλύπτει τον διαχρονικό του φίλο και συνεργάτη; Θα δείξει την ίδια ευθιξία όσον αφορά τη διαφθορά τώρα που ο κ. Παππάς καταδικάστηκε; Ακόμη και τώρα δεν είναι αργά να καταδικάσει την παράνομή του δράση διαγράφοντάς τον από τον ΣΥΡΙΖΑ και αφαιρώντας τον από τα ψηφοδέλτιά του, εκτός κι αν γνώριζε και επικροτούσε τη δράση του».Τάσος Χατζηβασιλείου, βουλευτής Σερρών της Ν.Δ.

____________2023-02-24__2_38_48___

«Η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη. Ομόφωνη καταδίκη του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για παράβαση καθήκοντος. Ο Αλέξης Τσίπρας, που κατέρχεται στις εκλογές με κεντρικό σύνθημα “Δικαιοσύνη Παντού”, πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος. Εκτός κι αν επιθυμούσε δικαιοσύνη αλά καρτ για τον στενό του συνεργάτη».
Θεόδωρος Ρουσόπουλος, βουλευτής Βορείου Τομέα της Ν.Δ.

rsousopoulos

«Σε προσωπικό επίπεδο κατανοώ τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, πολιτικά δεν μπορώ να μη σημειώσω τα δύο μέτρα και δύο σταθμά με τα οποία αντιμετωπίζει ο κύριος Τσίπρας και οι συνεργάτες του τη Δικαιοσύνη. Ή πραγματικά θέλουν δικαιοσύνη ή επιζητούν λαϊκά δικαστήρια. Εκτίθενται διαρκώς με παλινδρομήσεις σε δηλώσεις που αφορούν τον ανεξάρτητο θεσμό τον οποίον όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε».

Γιώργος Κουμουτσάκος, βουλευτής Βορείου Τομέα της Ν.Δ.

 «Η Δικαιοσύνη αποφάσισε! Και η απόφασή της όπως εκφράστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο αποτελεί όνειδος για έναν

koumoutsakos

 δημόσιο λειτουργό όπως είναι ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, αφού αφορά καταδίκη για παράβαση καθήκοντος. Η ποινική  διάσταση αυτής της θλιβερής για τη Δημοκρατία υπόθεσης ολοκληρώθηκε. Όμως παραμένει η πολιτική πτυχή της, η οποία αφορά δευτευόντως τον κ. Παππά αλλά πρωτίστως τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον κ. Τσίπρα. Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλουν επιτέλους να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες και να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την αντιδημοκρατική τους προσπάθεια να “στήσουν” τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Επιδίωξή τους ήταν να ελέγξουν την ενημέρωση και να χειραγωγήσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Αυτό είναι που συνιστά δημοκρατική εκτροπή».

Γιάννης Καλλιάνος, βουλευτής Nότιου Τομέα της Ν.Δ.

kallianos

«Από σήμερα o ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να περπατάει μόνο με το κεφάλι σκυφτό. Δυστυχώς, αλλά με τις πρακτικές τους χάνουν πλέον και τους τελευταίους υποστηρικτές τους. Η δικαιοσύνη μίλησε και πλέον κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δικαιολογείται. Πέρα όμως από τη Δικαιοσύνη, θα τους “τιμωρήσουν” και οι πολίτες στις προσεχείς εκλογές».

Μίλτος Χρυσομάλλης, βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ.

«Η Δικαιοσύνη απέδειξε για ακόμα μία φορά πως ούτε εκφοβίζεται ούτε κατευθύνεται ούτε εκβιάζεται! Με την ομόφωνη απόφαση

xrisomalis

 καταδίκης του Νίκου Παππά οι 13 ανώτατοι δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου σφραγίζουν ανεξίτηλα τα πεπραγμένα της μαύρης περιόδου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το σχέδιο κατάληψης των αρμών της εξουσίας που εκπορεύθηκε από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ομόφωνα ένοχος ο Νίκος Παππάς χωρίς ελαφρυντικά, παρά τις δηλώσεις αθωότητας, παρά τους πανηγυρισμούς για την εισήγηση της εισαγγελέως, παρά την ”ιερή” αγανάκτηση του προέδρου και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ένοχος όπως φωνάζαμε από το 2016 για τις αλχημείες του με τις τηλεοπτικές άδειες, το ΣΥΡΙΖΑ channel και τα βοσκοτόπια. Και να είναι σίγουροι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ πως η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη δεν ολοκλήρωσε ακόμα το έργο της: θα περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη διερεύνηση από την Εισαγγελία της καταγγελίας της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα για τους φακέλους και τις τσάντες με τα λεφτά που έφευγαν για τον ΣΥΡΙΖΑ! Για τα στελέχη, τέλος, και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βιάστηκαν να προκαταλάβουν την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, το μόνο που έχω να τους πω είναι το σχόλιο του προέδρου τους Αλέξη Τσίπρα: “Τελικά υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας”! Και ασκούν το λειτούργημά τους ανεξάρτητα και με παρρησία!».Κώστας Καραγκούνης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ.

karagounis

«Η καταδίκη του κυρίου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο ύστερα από ομόφωνη απόφαση δεκατριών ανώτατων δικαστών για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά την εκτέλεση των υπουργικών του καθηκόντων είναι πραγματικότητα με σημαντικότατη πολιτική σημασία. Η απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της ανακοινώσεως που δημοσίευσε, να απαξιώσει το Ειδικό Δικαστήριο και τη δικανική του κρίση είναι αφενός ατυχής, δεδομένου ότι η απόφαση έτυχε ουδεμίας μειοψηφίας, ήταν όμοφωνη, αφετέρου προσβλητική για τη δημοκρατία μας και τους πυλώνες της, ιδίως αυτόν της δικαστικής εξουσίας. Δεν νοείται από τη μία να ισχυρίζεσαι ότι σέβεσαι μία δικαστική απόφαση και από την άλλη αμέσως μετά να ισχυρίζεσαι ότι η απόφαση δεν βασίστηκε στην αλήθεια. Δηλαδή τι ακριβώς ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι δεκατρείς ανώτατοι και εμπειρότατοι δικαστές, μηδενός εξαιρουμένου, δεν είδαν την αλήθεια;».Σίμος Κεδίκογλου, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

«Η ομόφωνη καταδίκη του πρώην υπουργού Νίκου Παππά αποτελεί ηχηρό ράπισμα στο σύστημα χειραγώγησης της 

kedikoglou

ενημέρωσης  που συντόνιζε ο παλαιότερος και στενότερος συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Η ετυμηγορία επιβεβαιώνει ότι η ελληνική Δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος της και λειτουργεί ανεξάρτητη από παρεμβάσεις. Προφανώς απαιτείται ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο πρόεδρός του να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη και να απαντήσουν χωρίς υπεκφυγές».

Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής Β’ Πειραιώς της Ν.Δ.

dimitris-markopoulos

 «Η Δικαιοσύνη μίλησε. Κι όταν η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη μιλάει οφείλουμε να τη σεβόμαστε. Η διετής ποινή (η υψηλότερη δυνατή που μπορούσε να επιβληθεί) κατά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά κλείνει οριστικά ένα κεφάλαιο μιντιακής και πολιτικής εκτροπής. Ενός σχεδίου χειραγώγησης της Δημοκρατίας. Τα υπόλοιπα περί «δίκης που έγινε για να χτυπηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ» προσβάλλουν όχι μόνο το δικαστήριο αλλά και την κοινή λογική».Μάξιμος Σενετάκης, βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ.

«Η δίκη του κ. Παππά δεν ήταν πολιτική! Ματαιοπονούν ο ίδιος, οι συνήγοροί του και ο ΣΥΡΙΖΑ αν την παρουσιάζουν ως τέτοια 

senetakis

στον ελληνικό λαό. Το πολιτικό τους αφήγημα όχι μόνο δεν πείθει τους δημοκρατικούς πολίτες, αλλά υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Ο κ. Τσίπρας είχε πει πριν από καιρό ότι εμπιστεύεται την Δικαιοσύνη. Υπάρχει όμως εμπιστοσύνη αλά καρτ; Ο κ. Παππάς κρίθηκε ένοχος από Ειδικό Δικαστήριο και ανώτατους δικαστικούς. Κρίθηκε με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και τους νόμους του Κράτους. Κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη.
Ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει την κρίση της Δικαιοσύνης; Εμπιστεύεται την Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη; Μέχρι τις εκλογές έχει χρόνο να το σκεφτεί και να πράξει πολιτικά ό,τι θα έπραττε κάθε πολιτικός αρχηγός αν όχι μόνο κατηγορούνταν, αλλά καταδικαζόταν αμετάκλητα στενός συνεργάτης του για αξιόποινες πράξεις. Αν θέλει κάπου να συγκριθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να κριθεί, ιδού η Ρόδος… Μέχρι να το πράξει, ουδείς εκ του ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται να κουνά το δάκτυλο στη Ν.Δ. Ας κοιτάξουν τα του οίκου τους. Μετά την καταδίκη του κ. Παππά και την αθώωση όσων η προηγούμενη κυβέρνηση επιχείρησε να κρεμάσει στα μανταλάκια με τη στημένη υπόθεση Novartis, για τον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει στο ακέραιο ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί».

Γιάννης Κεφαλογιάννης, βουλευτής Ρεθύμνου της Ν.Δ.

kefalogiannis-giannis

«Η σημερινή ομόφωνη καταδίκη του πρώην Υπουργού κ. Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αποτελεί πολιτικό κόλαφο προσωπικά για τον κ. Τσίπρα, κάτω από τις οδηγίες του οποίου λειτούργησε ο πρώην Υπουργός. Αν κάποιος πρέπει να παραιτηθεί και να μην συμμετέχει στην επικείμενη εκλογική διαδικασία είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ακόμα και ύστερα από την εξέλιξη αυτή παρέχει πολιτική κάλυψη στον πρώην Υπουργό του».

Φίλιππος Φόρτωμας, βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ.

«Η σημερινή καταδίκη των κ.κ Παππά και Καλογριτσα συνιστά κόλαφο για το ΣΥΡΙΖΑ και τον

filippos-fortomas

αρχηγό του και δικαιώνει τη Νέα Δημοκρατία που από την αρχή

κατήγγειλε αυτές τις πρακτικές και ζήτησε την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη για να λάμψει η αλήθεια. Σε ένα ευνομούμενο, ευρωπαϊκό και  δημοκρατικό κράτος δεν έχουν θέση άθλιες πρακτικές ελέγχου των ΜΜΕ και χειραγώγησης της ενημέρωσης».


Ανδρέας Νικολακόπουλος, βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ.

nikolakopoulos

«Η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά έπεσε με την καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο, με ομόφωνη απόφαση δεκατριών δικαστών, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά την εκτέλεση των υπουργικών του καθηκόντων. Η Δικαιοσύνη μίλησε και η αλήθεια έλαμψε. Κατανοούμε ότι ο ίδιος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε πανικό και προσπαθούν να απαξιώσουν την απόφαση και να αμφισβητήσουν την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Η απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει την απόφαση 13 ανώτατων δικαστών είναι το λιγότερο ατυχής. Δυστυχώς για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο λαός βλέπει, γνωρίζει και κρίνει…»