Είναι υγιές για τις κατσίκες και καλό για το περιβάλλον

Με 24 κατσίκες από ένα αγρόκτημα σε ένα βουκολικό τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης σκέφτηκαν να εξολοθρεύσουν τα ζιζάνια του Riverside Park του Μανχάταν.

Με τα κινητά ανά χείρας, οι θεατές συγκεντρώθηκαν κοντά στους φράκτες παρακολουθώντας τα πεινασμένα μαύρα, καφέ και λευκά κατσίκια που ήταν συγκεντρωμένα σε μια εκδήλωση με τίτλο «Running of the Goats» πριν αρχίσουν τη δουλειά τους.

«Πρώτα στο ιαπωνικό πολύγωνο (knotweed), έπειτα στο μούρο πορσελάνης μούρο, στη συνέχεια στις πολυανθείς τριανταφυλλιές, και αφού διέσχισαν εύκολα το δυσπρόσιτο έδαφος κατέληξαν στον δηλητηριώδη κισσό χωρίς να διστάσουν», δήλωσε ο Νταν Γκαρόντνικ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Riverside Park Conservancy.

«Το να βάλεις τις κατσίκες για δουλειά στο «Γκόθαμ» είναι σαν να τις φέρνεις μπροστά από έναν μπουφέ απεριόριστης κατανάλωσης. Είναι υγιές για τις κατσίκες και είναι καλό για το περιβάλλον».

Η χρήση των κατσικιών για την απομάκρυνση των διεισδυτικών ειδών στο Riverside Park είναι μια φιλική προς το περιβάλλον win-win σχέση – οι κατσίκες γιορτάζουν και το Riverside Park Conservancy δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί χημικά για να αφαιρέσει τα ζιζάνια.

Από τα 24 κατσίκια, πέντε μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα θεωρήσουν σπίτι τους το Riverside Park, τρώγοντας στη διαδρομή των δύο στρεμμάτων του πάρκου. Το κοινό μπορεί να ψηφίσει μεταξύ των Buckles, Chalupa, Mallemar, Ms. Bo Peep και Skittles, για να ανακηρυχθούν οι σπουδαιότερες κατσίκες όλων των εποχών. Ο νικητής θα ανακοινωθεί έως το τέλος του καλοκαιριού.

«Εκτός από το ότι είναι χαριτωμένες, μπορούν να τρώνε πολύ σε σχέση με το σωματικό τους βάρος και στην πραγματικότητα θα εξουδετερώσουν τους σπόρους, ώστε να μην ξαναβγουν το επόμενο έτος”, δήλωσε ο Λάρι Σιχάνεκ, γιος του ιδιοκτήτη του αγροκτήματος Green Goats (πράσινες κατσίκες) στο Ρίνεμπεκ.

Πηγή: parapolitika.gr