Αναζωπυρώνεται η επιδημία του κορωνοϊού στη Βόρεια Μακεδονία, καθώς τις περασμένες 24 ώρες καταγράφηκαν 62 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα να ανέρχεται πλέον στα 2.226. Τα περισσότερα από τα 62 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα καταγράφονται στην πρωτεύουσα της χώρας, τα Σκόπια (24 κρούσματα).

Επίσης, δύο άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό κατέληξαν κατά το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 133 τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα από τη νόσο. Η χώρα αποφάσισε την επέκταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για δυο ακόμη εβδομάδες, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας άρθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Βένκο Φιλίπτσε εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα και κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών και να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Χθες, ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι παρέτεινε κατά δύο εβδομάδες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην χώρα μετά την επιδείνωση της επιδημίας Covid-19.

Πηγή: parapolitika.gr