Αγγελοπούλου: «Αυτή η χρονιά είναι η αρχή του τρίτου αιώνα της σύγχρονης ιστορίας μας»

Την ένταξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 ανακοίνωσαν ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στο κτίριο της Περιφέρειας.

Ο κ. Τζιτζικώστας στις δηλώσεις του ευχαρίστησε την πρόεδρο της Επιτροπής για τη στήριξή της, τονίζοντας ότι οι εορτασμοί των 200 ετών δεν είναι μία υπόθεση μόνο του 2021, αλλά μία υποχρέωση όλων των φορέων «να τιμήσουν την ένδοξη ιστορία των προγόνων μας και να υπογραμμίσουν σε όλες τις άκρες της γης την αξία της σύγχρονης Ελλάδας και το λαμπρό μέλλον που μπορούμε να χτίσουμε».

«Σήμερα ανακοινώνουμε την ένταξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στους εορτασμούς των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης. Είναι μία δράση πολύ σημαντική που θα μείνει για τις επόμενες γενιές. Πρόκειται για την ψηφιακή ανάδειξη του ρόλου της Μακεδονίας στην εθνική παλιγγενεσία. Θα αποτυπώσει, θα διασώσει και θα εντάξει ψηφιακά τα κειμήλια που έχουμε ως Μακεδονία και θα τα προβάλει σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η επίσκεψη της κ. Αγγελοπούλου στη Θεσσαλονίκη έγινε σε μία συμβολική μέρα, «ημέρα που απελευθερωνόμαστε και γυρίζουμε σελίδα, ανοίγουμε και πάλι την Ελλάδα σε σχέση με τα μέτρα για την προφύλαξη από την πανδημία του κοροναϊού».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου υπογράμμισε ότι «αυτή η χρονιά είναι η αρχή του τρίτου αιώνα της σύγχρονης ιστορίας μας» και ειδικότερα για την αυτοδιοίκηση.
«Είναι τα ισχυρά θεμέλια που δίνουν τη δυνατότητα στους τολμηρούς όχι απλώς να φροντίσουν το επίπεδο και την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά να τολμήσουν έναν νέο τρόπο ανάπτυξης με συνέργειες μέσα από το δημόσιο, τις περιφέρειες, τους δήμους και την επιχειρηματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Η κ. Αγγελοπούλου εμφανίστηκε στη συνάντηση φορώντας παραδοσιακό μακεδονικό γιλέκο και πόρπη και μετά τις δηλώσεις ξεναγήθηκε από τον περιφερειάρχη τους κήπους της Βίλας Αλατίνη.