«Είμαι βέβαιος ότι, σε αυτή την κρίσιμη για το Κίνημά μας συγκυρία, θα υπερισχύσει υψηλό αίσθημα ευθύνης», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε με επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ, να γίνουν δύο debate μεταξύ των έξι υποψηφίων, κι ένα στον β’ γύρο, ανάμεσα στους δυο υποψηφίους που θα περάσουν.

«Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών, ώστε η διαδικασία αυτή να αποτελέσει την αφετηρία για την ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα μας, καθώς και ένα πολιτικό γεγονός που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας», σημείωσε ο κ.Ανδρουλάκης.

Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να δώσουμε στους πολίτες την ευκαιρία να ακούσουν όλους τους υποψηφίους και να αξιολογήσουν το πρόγραμμα και τις προτάσεις τους για την προοπτική του Κινήματός μας, τον ρόλο της Δημοκρατικής Παράταξης για τη χώρα και τη βελτίωση της καθημερινότητας του ελληνικού λαού. Για τον λόγο αυτό, επανέρχομαι στην πρότασή μου να διεξαχθούν δύο τηλεοπτικές τηλεμαχίες (debate) πριν από τον πρώτο γύρο με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων και επιπλέον μία μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων πριν από τις 12 Δεκεμβρίου, ώστε η συζήτηση αυτή να γίνει με θεσμικό τρόπο, διασφαλίζοντας την ισότιμη παρουσία όλων μας».

Επίσης, ανέφερε πως: «Το θετικό προηγούμενο των εσωκομματικών εκλογών του 2017, οπότε είχαν διοργανωθεί και πάλι δύο debate με τη συμμετοχή και των 10 υποψηφίων, αλλά και ένα ακόμη πριν από τον δεύτερο γύρο, το οποίο τελικά ακυρώθηκε λόγω του πένθους για τους συμπολίτες μας που έχασαν τις ζωές τους στις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική».

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Καθώς βρισκόμαστε μόλις πέντε εβδομάδες πριν τις εκλογές, πιστεύω ότι είναι αναγκαίο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες άμεσα, ώστε να διασφαλιστεί η πραγματοποίησή τους, χωρίς να διαταραχθεί η προεκλογική εκστρατεία κανενός εκ των υποψηφίων».

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, ζήτησε να γίνουν τέσσερις τηλεοπτικές αναμετρήσεις.

Την ίδια στιγμή, ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε επιστολή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, ενόψει της συνεδρίασής της στις 18:30.

Η επιστολή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

«Με αφορμή τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έπειτα από τον αδόκητο θάνατο της Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, θεωρώ αυτονόητη τη δέσμευση όλων μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ακολουθώντας τον δρόμο της ενότητας, των θεσμικών διαδικασιών και, εν τέλει, της κοινής λογικής».

Στο βραχύ χρονικό διάστημα έως τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, τυχόν αχρείαστες αντιπαραθέσεις επί διαδικαστικών ζητημάτων θα εκπέμψουν ένα απωθητικό μήνυμα εσωστρέφειας στους πολίτες, τη στιγμή μάλιστα που ζητούμε από αυτούς να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου. Ο βασικός μας στόχος δεν είναι άλλος από το να μετατρέψουμε τις εσωκομματικές εκλογές σε ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον όλης της κοινωνίας και θα επαναφέρει την ουσιαστική πολιτική, όχι τη μικροπολιτική, στο προσκήνιο».

Και συνέχισε: «Σε μια περίοδο, κατά την οποία η ΝΔ αποτυγχάνει, ρίχνει λευκή πετσέτα στη μάχη της πανδημίας, οδηγεί τη χώρα ξανά σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κόμμα χαμηλής αξιοπιστίας χωρίς ουσιαστικό αντιπολιτευτικό λόγο, αποτελεί χρέος μας να στρέψουμε όλες τις δυνάμεις μας στα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού και ιδίως των ασθενέστερων στρωμάτων. Αυτό έπραττε διαχρονικά η Παράταξή μας, αυτό είναι το μείζον και σήμερα.

Αναφορικά με τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας και εκπροσώπησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις εργασίες της Βουλής των Ελλήνων έως την οριστική ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Κινήματός μας, αυτό το ζήτημα μπορεί να διευθετηθεί με βάση τις προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής, όπως διατυπώνονται ξεκάθαρα στο άρθρο 17 περί εκπροσώπησης-αναπλήρωσης-περιορισμών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων».

«Είμαι βέβαιος ότι, σε αυτή την κρίσιμη για το Κίνημά μας συγκυρία, θα υπερισχύσει υψηλό αίσθημα ευθύνης», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.