Με μένα πρόεδρο, αυτά τα παραμύθια τελειώσανε

Στον Βόλο βρέθηκε, στο πλαίσιο της περιοδείας του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης, από όπου έστειλε το μήνυμα πως «δεν θα δώσουμε σωσίβιο στον κ. Τσίπρα».

 Ο Ν. Ανδρουλάκης προχώρησε σε σαφείς τοποθετήσεις για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής και την αρνητική θέση του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετάσχουν στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη προέδρου, αφού, όπως είπε, υπάρχει ο χώρος για μια δύναμη προοδευτική, ρεαλιστική, με πρόγραμμα, που βάζει πάνω απ’ όλα το δημόσιο συμφέρον.

Για συμμαχίες

 Ο Ν. Ανδρουλάκης επιτέθηκε πολιτικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «επέλεξε να χρησιμοποιεί τον όρο της προοδευτικής συμμαχίας τώρα, πρόσφατα, στα δύσκολα, γιατί για πέντε χρόνια ήταν σφιχταγκαλιασμένος με τον κ. Καμμένο».

 «Λένε όλοι ”με ποιον θα πάτε”. Γιατί το ρωτάνε συνέχεια; Διότι θέλουν να επιβάλουν να είμαστε μικροί. Θέλουν να επιβάλουν να είμαστε δεκανίκι. Τώρα θυμήθηκε λέει ο Τσίπρας την προοδευτική συμμαχία, όταν 5 χρόνια ήταν με τον Καμμένο, δεν υπήρχε τίποτα. Μόλις δυσκολεύουν τα πράγματα και καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνει ποτέ πρωθυπουργός, αρχίζει και λέει για προοδευτική συμμαχία. Για μας η πρόοδος δεν είναι ένα σωσίβιο σε μια δύσκολη στιγμή, είναι η πυξίδα για το μέλλον, είναι η ιδεολογική μας πυξίδα σε όλα τα θέματα», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

 Απαντώντας επίσης στα περί συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, τόνισε: «Αλλά κάποιοι άλλοι λένε ”και δεν θα ’μαστε χρήσιμοι; Αν η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, δεν πρέπει να πάμε να συνεισφέρουμε;”. Αυτή είναι η θεωρία του μικρού κόμματος. Το κόμμα που είναι μικρό και κατά το δοκούν το αξιοποιούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Με εμένα αυτά τα παραμύθια τελειώσανε, σύντροφοι, σας δεσμεύομαι. Ο αγώνας μου είναι ένας. Μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, κι αν θέλουν αυτοί να ακολουθούν εμάς κι όχι εμείς αυτούς. Δεν θα ακολουθήσουμε ούτε την αριστερά ούτε τη δεξιά συντήρηση. Ούτε την αριστερή δημαγωγία, ούτε τη δεξιά δημαγωγία. Ούτε το αριστερό πελατειακό κράτος, ούτε το δεξιό πελατειακό κράτος. Θα ακολουθήσουμε τον ορθολογισμό, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια. Αυτό ήμασταν, αυτό θα ξαναγίνουμε, για να υπηρετήσουμε με ευθύτητα τον ελληνικό λαό».

 Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, απευθυνόμενος στους παρισταμένους, υπενθύμισε ότι «ο κόσμος συμμετέχει διότι έχει απογοητευτεί από τον σημερινό δικομματισμό, αφενός από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που με την ατολμία της έχει φέρει τον ελληνικό λαό σε τραγική κατάσταση με την πανδημία και αφετέρου από μία αντιπολίτευση που δεν αντιπροτείνει τίποτα ρεαλιστικό, με κορυφαία στάση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας (Παύλου Πολάκη), ο οποίος ψάρευε σε θολά νερά σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο».

 Ακόμη, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο μέλλον και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «στο σημερινό περιβάλλον για το καλό του λαού μας, είναι καλό να υπάρχει μία δύναμη προοδευτική, ρεαλιστική που να προτείνει ένα πρόγραμμα που πάνω απ’ όλα βάζει το δημόσιο συμφέρον, τον συμφέρον του ελληνικού λαού και όχι το πολιτικό κόστος, που δεν κοιτά τις δημοσκοπήσεις για να παίρνει αποφάσεις, αλλά θα έχει μια οργανωμένη στρατηγική, που θα οδηγεί σε ευημερία και σταθερότητα – σε μια καλύτερη προοπτική».

Στην εκδήλωση που έγινε στο Ergon του «Πολυχώρου Τσαλαπάτα» ήταν παρόντα πολλά νέα, αλλά και παλαιότερα τοπικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ στην Μαγνησία.