«Από την επομένη των εκλογών, ξεκινάμε την αυτοοργάνωση της παράταξης από τα κάτω προς τα πάνω», σημείωσε ο Νίκος Αναδρουλάκης

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας βρέθηκε στην Καλαμάτα και σε ομιλία με υποστηρικτές του και μέλη της παράταξης μεταξύ άλλων, σημείωσε πως: «Από την επομένη των εκλογών, ξεκινάμε την αυτοοργάνωση της παράταξης από τα κάτω προς τα πάνω, μαζί με τη συγκρότηση κοινωνικών δικτύων αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα, όπως έγινε και κατά την ίδρυσή μας».

Ειδικότερα, ανέφερε: «Σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον του άγονου και τοξικού δικομματισμού, φαίνεται ξεκάθαρα η ανάγκη σχεδίου, συνέπειας, προοδευτικού λόγου, ώστε η χώρα μας να οδηγηθεί σε μια καλύτερη μέρα. Θα πρέπει οι πολίτες να πιστέψουν ξανά ότι τα κόμματα είναι λύσεις και όχι πρόβλημα, και οι επόμενες γενιές, οι νεότεροι άνθρωποι να κατανοήσουν την αξία της προσφοράς στα κοινά. Αυτή είναι η τεράστιά μας ευθύνη. 5 και 12 Δεκεμβρίου αναγεννάται η Δημοκρατική Παράταξη για να εκπληρώσει αυτό ακριβώς, τη νίκη του ρεαλισμού και της προόδου ξανά στην Ελλάδα».

androulakis-kalamata

Παρουσιάζοντας τον σχεδιασμό του για αυτοοργάνωση και ανασυγκρότηση του κόμματος από τα κάτω, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως: «Δεν θα γίνει ένα κόμμα που αιωρείται μακριά από την ελληνική κοινωνική πραγματικότητα».

 Και συνέχισε: «Θα επανακατακτήσουμε το δημόσιο χώρο που μας αξίζει. Θα επανασυσπειρώσουμε τις προοδευτικές κοινωνικές δυνάμεις της αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων και όλων των δυνάμεων του ανθρωποδικτύου του ΠΑΣΟΚ, που είναι ισχυρό στην κοινωνία». Ακόμη, εκτίμησε ότι εάν το δίκτυο αυτό «ενταχθεί και δώσει δυναμικό αγώνα, να είστε σίγουροι θα πάρουμε μεγάλο διψήφιο ποσοστό στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».

«Ξαφνικά διάφορα μιντιακά συστήματα και δυστυχώς και στον χώρο μας, λένε ότι είμαστε το κόμμα του κέντρου. Το κόμμα του κέντρου το άφησε πίσω του ο Α. Παπανδρέου και έκανε το μεγάλο κόμμα της κεντροαριστεράς», συμπλήρωσε. «Το κόμμα αυτό, δεν μπορεί να εγκαταλείψει την ιστορία του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την ιστορία μας να τη γράψει η δεξιά κι ο ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.