Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον κορονοϊό κινδυνεύει να έχει σοβαρές συνέπειες και στους προϋπολογισμούς των ποδοσφαιρικών συλλόγων, παράγοντας που μπορεί επίσης να επηρεάσει το Financial Fair Play, δεδομένου του δυνητικού αντίκτυπου όσον αφορά τα έσοδα των ομάδων και συνεπώς τις ζημίες τους.

Όπως εξηγεί η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», το σενάριο που κυκλοφορεί είναι η αναστολή του FPF. Η UEFA δημιούργησε δύο διαφορετικές επιτροπές για να εξετάσει ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για να ξεπεραστεί η στιγμή της έκτακτης ανάγκης και μεταξύ των οικονομικών προβλημάτων, το Financial Fair Play ξεχωρίζει.

Σχετικά με αυτό το ζήτημα, υπάρχουν και εκείνοι που πιέζουν για το πάγωμα, με βάση τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ανέστειλε το Σύμφωνο Σταθερότητας που ρυθμίζει το χρέος των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ. Η υπόθεση είναι ότι η UEFA μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες μη λαμβάνοντας υπόψη τους κόκκινους προϋπολογισμούς της σεζόν 2019-20, χωρίς όμως να εξαφανιστούν οι έλεγχοι.

Μια κατάσταση που θα μπορούσε να βοηθήσει ιδιαίτερα τις μεγάλες ομάδες και δη τις ιταλικές: η Ίντερ έχει βγει μόλις εδώ κι ένα χρόνο από το καθεστώς συμφωνίας διακανονισμού, ενώ η Ρόμα και η Γιουβέντους έχουν ήδη «κοκκινιστεί».

Πηγή: parapolitika.gr