«Είμαι βέβαιος ότι ο γενικός γραμματέας έλαβε υπόψη τα όσα του έχω αναφέρει»

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα ήταν ατυχής και απαράδεκτη θα ήταν αναφορά περί αυτοδιοικούμενων περιοχών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή αποφοίτησης της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, και κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν τον ΟΗΕ να επεξεργάζεται επικίνδυνες ιδέες περί αυτοδιοικούμενων περιοχών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχουν επισημανθεί όλες οι ενδεχόμενες αναφορές ως αρνητικές. Τόσο προς την κα Λουτ όσο και προς τον γενικό γραμματέα έχουν διαβιβαστεί οι πληροφορίες που αιωρούνται και θέλω να πιστεύω ότι μια ανάλογη αναφορά και ατυχής θα ήταν και απαράδεκτη κατά κύριο λόγο. Είμαι βέβαιος ότι ο γενικός γραμματέας έλαβε υπόψη τα όσα του έχω αναφέρει».

Ετοιμάζει φιέστα στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να προγραμματίζει φιέστα στα κατεχόμενα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε «δεν γνωρίζω τι λογαριάζει να κάνει. Αυτό που ξέρω είναι ότι η οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια θα έχει συνέπειες».

Πηγή: parapolitika.gr