Μετά τις Ισπανία και Ιταλία -δηλαδή τις δύο ευρωπαϊκές χώρες που «χτυπήθηκαν» πολύ σκληρά από το πρώτο ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού- οι οποίες έδειξαν ανήσυχες για το κατά πόσο θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν στο Μπιλμπάο και τη Ρώμη, αγώνες του Euro 2020 που αναβλήθηκε για το επόμενο καλοκαίρι, ακόμη μία χώρα -η Δανία- εξέφρασε και τις δικές της αμφιβολίες, για το αν θα είναι εφικτό να διεξαχθούν παιχνίδια της διοργάνωσης στην Κοπεγχάγη.

Κι αυτό διότι την ίδια περίοδο έχει προγραμματιστεί η εκκίνηση του «Tour de France», που θα φιλοξενηθεί στην πρωτεύουσα της σκανδιναβικής χώρας. Σύμφωνα δε, με τον Γέσπερ Μέλερ, πρόεδρο της δανέζικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, οι αρχές έχουν πολύ μεγάλες αμφιβολίες για το αν θα μπορέσουν να διοργανώσουν δύο μεγάλα αθλητικά γεγονότα σχεδόν την ίδια περίοδο, δεδομένου ότι ουδείς μπορεί να προβλέψει ακόμα σε τι κατάσταση θα είναι όλος ο πλανήτης μετά τον ιό Covid-19.

«Δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο για να βρούμε λύσεις» τόνισε ο Μέλερ στα δανέζικα ΜΜΕ και πρόσθεσε πως: «Εάν εξαρτιόταν αποκλειστικά από εμάς, θα βρίσκαμε τον τρόπο. Αλλά έχουμε να κάνουμε με πάρα πολλές πλευρές. Πρέπει να συμφωνήσουν επίσης το δημοτικό συμβούλιο, οι ιδιοκτήτες του γηπέδου “Parken” και η Ένωση Αθλητισμού. Υπολογίζω πως οι πιθανότητες για να “περάσει” όλο αυτό είναι 50-50. Τον περασμένο μήνα οι πιθανότητες ήταν στο 25%, οπότε σημειώσαμε πρόοδο σ’ αυτό το θέμα. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, το γνωρίζει καλά και η UEFA».

Η UEFA επιθυμεί να έχει μία ξεκάθαρη εικόνα για τις 12 διοργανώτριες πόλεις του Euro 2020 (που διατήρησε την ονομασία του, μολονότι θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2021), μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου. Στο «Parken» της Κοπεγχάγης έχουν προγραμματιστεί τρία παιχνίδια ομίλων και ένα παιχνίδι για τους «16» του Euro, ενώ το «Tour de France» του 2021, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Παρασκευτή 2 Ιουλίου στην πρωτεύουσα της Δανίας, με τα τρία πρώτα στάδιά του να περνούν μέσα από τη χώρα.

Πηγή: parapolitika.gr