Εκθείασε το έργο του Νίκου Χαρδαλιά στην Πολιτική Προστασία

Αλλαγές στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής προανήγγειλε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι από την ερχόμενη χρονιά μπορεί να γίνουν κάποιες διορθώσεις στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Ειδικότερα τα Πανεπιστήμια θα μπορούν να προχωρήσουν σε αλλαγές για τις επόμενες Πανελλαδικές εξετάσεις. Ο κ. Συρίγος ανέφερε ότι παρατηρήθηκαν κάποιες αρρυθμίες, κυρίως στα ειδικά μαθήματα και στις σχολές Αρχιτεκτονικής.

Για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που εισήχθησαν 10 άτομα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι οι υπεύθυνοι της σχολής έκαναν λάθος με την υψηλή βάση εισαγωγής, 17.4, για το γραμμικό σχέδιο. Μάλιστα τόνισε ότι «κατάλαβαν το λάθος τους και προσπάθησαν να το διορθώσουν, αλλά είχαν παρέλθει οι σχετικές προθεσμίες».

Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών

Ο κ. Συρίγος δέχθηκε ερώτηση και για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Υποστήριξε ότι η επέκταση στους εκπαιδευτικούς είναι μια επιλογή που υπάρχει στο τραπέζι. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κάποια απόφαση και οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

«Μέχρι το 2019 έβαζαν στην πολιτική προστασία όποιον ήθελαν να ξεφορτωθούν»

Στη συνέχεια ο υφυπουργός εκθείασε το έργο του Νίκου Χαρδαλιά στην Πολιτική Προστασία. Τόνισε κ. Χαρδαλίας έκανε τεράστια δουλεία και άλλαξε την εικόνα. Μάλιστα υποστήριξε ότι μέχρι το 2019 οι κυβερνήσεις τοποθετούσαν στην Πολιτική Προστασία όποιον ήθελαν να ξεφορτωθούν.

Αναφορικά με την επιλογή του κ. Αποστολάκη για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας που τελικά αρνήθηκε τη θέση, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να βάλει ένα πρόσωπο με οργανωτικές ικανότητες που δεν προέρχεται από την ΝΔ αν και παραδέχτηκε ότι έγιναν κάποιες αστοχίες στις συνεννοήσεις.

«Ο πρωθυπουργός κάνει την υπέρβαση, και αντιμετωπίζεται με όρους ψυχρού πολέμου. Αντί να δούμε πως μπορούμε να βάλουμε τους κατάλληλους ανθρώπων ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων – που είναι βήμα πολιτικού πολιτισμού να προτιμάς τον πολιτικό σου αντίπαλο- το αντιμετωπίζουμε με όρους “είσαι αποστάτης αν πας, είσαι ηθικός άνθρωπος αν δεν πας”», είπε χαρακτηριστικά.