Για αποκύημα της φαντασίας κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της «Die Welt» που αποκάλυψε την εντολή Ερντογάν για βύθιση ελληνικού πλοίου ή κατάρριψη ελληνικού μαχητικού.

«Τα νέα που δημοσίευσε η ”Die Welt” για την Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με τη χώρα μας είναι αναμφισβήτητα αποκυήματα φαντασίας. Το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης αποφάσισε να μας κατηγορήσει βάσει αυτών των φανταστικών ειδήσεων αποτελεί νέο σημάδι προκλητικής πολιτικής αυτής της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία είναι αποσυνδεδεμένη από την πραγματικότητα, ασυμβίβαστη με το διεθνές δίκαιο και τον νόμο», τόνισε ο Τούρκος αξιωματούχος Χαμί Ακσόι, όπως μεταδίδει το CNN Turk.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open νωρίτερα την Τετάρτη, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του γερμανικού εντύπου δήλωσε ότι πρόκειται για έγκριτη εφημερίδα και ότι αυτό το δημοσίευμα δεν έχει διαψευσθεί ούτε από την τουρκική κυβέρνηση αλλά ούτε και από την τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο.

«Αυτό αναδεικνύει για άλλη μια φορά ποιος προκαλεί στην περιοχή και ποιος είναι παράγοντας σταθερότητας. Εμείς δουλεύουμε με τους εταίρους μας συνεχώς στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και τις αρχές καλής γειτονίας. Αναδεικνύουμε ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας και ότι άλλοι προκαλούν ένταση στην περιοχή και θέλουν με κάθε τρόπο την αποσταθεροποίηση», επισήμανε ο κ. Πέτσας.

Πηγή: parapolitika.gr