Στο Final-3 της διαδικασίας για την ανάδειξη του επόμενου γενικού γραμματέα του Ο.Ο.Σ.Α. βρίσκεται πλέον η Άννα Διαμαντοπούλου, μετά τη χθεσινή αποχώρηση του Ελβετού υποψηφίου Philipp Hildebrand, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg και της εφημερίδας Le Temps.

Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι που παραμένουν στην κούρσα είναι τρεις, μεταξύ των οποίων η Ελληνίδα πρώην υπουργός και Ευρωπαία επίτροπος, Άννα Διαμαντοπούλου.

Όπως σημειώνει το άρθρο της εφημερίδας Le Temps, ο Philipp Hildebrand, Αντιπρόεδρος της BlackRock, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο, «απέτυχε να κινητοποιήσει ευρεία υποστήριξη για να φτάσει στο τέλος της διαδικασίας για την ανάληψη της θέσης του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης». Τη θέση διεκδικούν επίσης η Σουηδή υποψήφια, Cecilia Malmström και ο Αυστραλός υποψήφιος Mathia.

Η κυρία Διαμαντοπούλου, λοιπόν, που ήδη έχει διαψεύσει τα προγνωστικά, εκτοπίζοντας με το βαρύ βιογραφικό της και τη διεθνή εμπειρία της μία μία τις άλλες υποψηφιότητες, έχει δύο αντιπάλους:

Ο πρώτος είναι ο αυστραλός πολιτικός Ματίας Κόρμαν και η δεύτερη είναι η Σουηδή Σεσίλια Μάλμστρομ