Προσπαθεί να μετατρέψει το βασιλικό κτήμα σε φυτεία οργανικών προϊόντων

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο πρίγκιπας Κάρολος είναι από τους πρωτοπόρους της οργανικης γεωργίας ενώ παράλληλα η κηπουρική παραμένει ένα απ’ τα αγαπημένα του χόμπι.

Η ίδια εφημερίδα διερωτάται, «Αυτός είναι ο πρίγκιπας Κάρολος;» εφόσον η φωτογραφία τον θέλει να απέχει παρασάγγας απ’ την αίγλη ενός πρίγκιπα. Ο ίδιος είναι ενδεδυμένος με κόκκινα γάντια εργασίας, ένα καρό πολυφορεμένο παλτό, ένα πράσινο φαρδύ παντελόνι και προσπαθεί να στήσει φράχτες στο Σάντριγχαμ.

Prince_Charles__2_

Πριν από τρία χρόνια, ο γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ ξεκίνησε να μετατρέπει το κτήμα που ανήκει στη βασιλική οικογένεια σε φυτεία οργανικών προϊόντων.

Μάλιστα, επιδεικνύει τις αγροτικές ικανότητες στην τελευταία έκδοση του περιοδικού «Country Life» ποζάροντας στο εξώφυλλο.

Εξωφυλλο

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε στο περιοδικό ότι μία πιο ολιστική προσέγγιση στη γεωργία θα αποφέρει οικολογικά και εμπορικά οφέλη.

«Φαινόταν πάντα λογικό να υιοθετήσουμε ένα γεωργικό σύστημα που λειτουργεί με τη φύση και όχι εναντίον της,», όπως ο ίδιος επισημαίνει.

«Σε παγκόσμια κλίμακα, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο για μένα ότι το ίδιο το μέλλον της ανθρωπότητας μπορεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από μια γενική μετάβαση σε πιο βιώσιμες γεωργικές πρακτικές», προσθέτει.

Τέλος, προειδοποιεί ότι, όπως και η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών στον άνθρωπο, έτσι και τα λιπάσματα που προέρχονται από τεχνητά ορυκτά καύσιμα και χημικά φυτοφάρμακα, έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στο έδαφος.

Πηγή: parapolitika.gr