«Ο Μακρόν βασίζει ολόκληρη τη γαλλική εξωτερική του πολιτική στην εχθρότητα προς την Τουρκία», είπε ο Τούρκος επρόσωπος Τύπου

Σφοδρή επίθεση σε Αθήνα και Παρίσι εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα ακολουθεί επιθετική πολιτική.

«Ο οπλισμός νησιών είναι παράνομος. Και οι δύο πλευρές από νομικής πλευράς έχουμε δικαιώματα. Ωστόσο, ζητάμε να καθίσουμε στο τραπέζι με την Ελλάδα» σημείωσε, κατηγορώντας την Αθήνα ότι το αποφεύγει.

Την ίδια στιγμή, επιθετικός ήταν, εκτός ορίων από τα διπλωματικά ειωθότα, και στους Έλληνες πολιτικούς.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Η μόνη δουλειά του Έλληνα ΥΠΕΞ είναι να λέει ψέματα για την Τουρκία. Οι Έλληνες πολιτικοί δεν πρέπει να λένε ψέματα στον ελληνικό λαό».

Οι δηλώσεις Μακρόν είναι σκανδαλώδεις

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν εξέφρασε, επίσης, την ενόχληση της Άγκυρας για την παρουσία της Αθήνας και της Λευκωσίας στη διάσκεψη για τη Λιβύη, στο Παρίσι.

Πιο αναλυτικά, σημείωσε: «Είναι λάθος να προσκαλούμε την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία σε αυτή τη σύνοδο κορυφής».

Σημειώνεται πως η Άγκυρα επιχείρησε να υποβαθμίσει τη Σύνοδο, στέλνοντας ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης -απέναντι σε αρχηγούς κρατών- τον τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Τσελίκ χαρακτήρισε «σκανδαλώδεις» τις δηλώσεις του γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, περί απομάκρυνσης των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη.

«Ο Μακρόν βασίζει ολόκληρη τη γαλλική εξωτερική του πολιτική στην εχθρότητα προς την Τουρκία», κατέληξε.

Πηγή: parapolitika.gr