Κυβέρνηση και ειδικοί αναζητούν τρόπους ανάσχεσης της διασποράς του κοροναϊού στη χώρα.

Κρίσιμο για την εξέλιξη της πανδημίας εκτιμάται το διάστημα μέχρι το τέλος Αυγούστου, με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να αναζητούν τρόπους ανάσχεσης της διασποράς του κοροναϊού στη χώρα.

Κατά τη σύσκεψη που είχαν σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός μετέφερε στους δημάρχους και περιφερειάρχες, την εκτίμηση του ευρωπαϊκού ECDC ότι είναι ζήτημα χρόνου να επικρατήσει η μετάλλαξη «Δέλτα» και στη χώρα μας όπως δείχνει το παράδειγμα της Κρήτης.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε για τη σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων που καταγράφεται στο 75% από την περασμένη εβδομάδα, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε λίγο παραπάνω από τα 6.000 κρούσματα και απεύθυνε νέα έκκληση, ειδικά στους πιο ευάλωτους, να εμβολιαστούν καθώς διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν και να νοσήσουν σοβαρά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αφήνουν ορθάνοιχτο το τενδεχόμενο επιστροφής της μάσκας σε όλους τους χώρους, αφού η μετάλλαξη «Δέλτα», που διαδίδεται ταχύτατα, προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Προτροπή Μητσοτάκη: «Το ραντεβού για το εμβόλιο είναι ραντεβού ζωής. Κλείστε το δικό σας»

Μπροστά στον κίνδυνο του 4ου κύματος, η κυβέρνηση μέσα από το διαφημιστικό σπότ- που ανέβασε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον λογαριασμό του στο facebook και στο Twitter – απευθύνεται κυρίως στους νέους.

Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter γράφει χαρακτηριστικά: «Είναι στο χέρι μας να προστατέψουμε την υγεία μας. Το ραντεβού για το εμβόλιο είναι ραντεβού ζωής. Κλείστε το δικό σας».

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραθέτει και το σχετικό σύνδεσμο («https://emvolio.gov.gr») της πλατφόρμας των ραντεβού για τα εμβόλια, ενώ στην ανάρτησή του υπάρχει και σχετικό βίντεο-σποτ για τους εμβολιασμούς.