Ένα «βαρύ» και ιδιαίτερα συμβολικό βιβλίο φαίνεται πως διαβάζει αυτή την περίοδο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα ο φωτογραφικός φακός δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του κ. Μητσοτάκη τη Δευτέρα με την δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα στο STAR, εντόπισε το βιβλίο «Greece», του Roderick Beaton «Η βιογραφία ενός σύγχρονου έθνους».

Ο πρωθυπουργός είναι γνωστό ότι είναι λάτρης των βιβλίων και του αρέσει να μοιράζεται τον ελεύθερο το χρόνο του με ένα καλό ανάγνωσμα.

Αυτή τη φορά μάλιστα το βιβλίο βρισκόταν στο πλάι του Κυριάκου Μητσοτάκη και συγκεκριμένα πάνω στο γραφείου του στο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό.

78θοικ

Το εν λόγω βιβλίο αυτό ανατέμνει το αξιοσημείωτο επίτευγμα της σύγχρονης Ελλάδας: στη διάρκεια των τελευταίων τριακοσίων ετών ένα σύγχρονο έθνος οικοδομήθηκε, στη βάση, κυριολεκτικά σχεδόν, των ερειπίων ενός εξαφανισμένου πολιτισμού.

Το «Ελλάδα, Βιογραφία ενός σύγχρονου έθνους» είναι η ιστορία του ελληνικού έθνους-κράτους, αλλά κυρίως, και πιο ουσιαστικά, είναι η ιστορία της συλλογικής ταυτότητας που συνοδεύει το έθνος-κράτος.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι τυχαίο το χρονικό πλαίσιο όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μελετήσει αυτό το βιβλίο, καθώς θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται με την Ελλάδα να επιχειρεί να «οικοδομηθεί μέσα από τα ερείπια».

6θ7ρξυθ

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο φωτογραφικός φακός συλλαμβάνει ένα από τα αγαπημένα αντικείμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο γραφείο στο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα πριν από λίγους μήνες, κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Έλληνα Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά και τη Σουηδή Ίλβα Γιόχανσον, η κάμερα «εντόπισε» στο τραπέζι αριστερά του, την αγαπημένη κούπα καφέ του πρωθυπουργού με το έμβλημα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, στο οποίο έχει σπουδάσει.

Για την ιστορία στο ίδιο Πανεπιστήμιο ο σημερινός πρωθυπουργός γνώρισε για πρώτη φορά τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι το 1995, με την οποία παντρεύτηκε μετά από δύο χρόνια.

Πηγή: parapolitika.gr