Σχέδιο αποσυμπίεσης με ελευθερία μετακίνησης το Πάσχα επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Ο κόσμος εξακολουθεί να ρωτά “τι θα γίνει με το Πάσχα”. Κυβέρνηση και ειδικοί θεωρούν πρόωρο να ανακοινωθεί μία συγκεκριμένη απόφαση από τώρα, στο τραπέζι ωστόσο βρίσκονται διάφορα σενάρια, μεταξύ των οποίων και αυτό που προβλέπει μετακίνηση στο εξοχικό με συγκεκριμένους κανόνες.

Πάσχα στο χωριό ή στο μπαλκόνι;

Θα είναι το φετινό Πάσχα, το δεύτερο κατά σειρά στην πόλη με αυστηρά μέτρα… ή τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μας επιτρέψουν να βγούμε εκτός νομού;Κυβέρνηση και ειδικοί συμφωνούν, κάθε απάντηση είναι πρόωρη. «Οι αποφάσεις θα παρθούν αφού μελετηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα».

Στο μικροσκόπιο δεν θα μπει μόνο ο απόλυτος αριθμός των κρουσμάτων, ενώ η μερομηνία ορόσημο είναι η 20η Απριλίου.

Κουρασμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας και ελπίζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα να καλυτερεύσουν ώστε να κάνουν Πάσχα στο χωριό. Κάποιοι ειδικοί αναμένουν ραγδαία αύξηση των διασωληνώσεων και θεωρούν σχεδόν αδύνατον να μας επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα να κάνουμε Πάσχα στο χωριό. «Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες ελπίζουμε να πάμε έστω στα εξοχικά μας. Το πρόβλημα είναι αν από κόκκινες περιοχές επισκεφτούν πράσινες θα γίνουν τα περσινά».

Άλλοι.. είναι πιο αισιόδοξοι, με την προϋπόθεση.. να πάμε από το σπίτι στο εξοχικό επιδεικνύοντας όμως το Ε9, χωρίς άσκοπες μετακινήσεις και συνωστισμό… και αποφεύγοντας τις πράσινες περιοχες Με την πίεση στα νοσοκομεία της χώρας να είναι τρομακτική Αίνιγμα παραμένει το Πάσχα στο χωριό. Όπως όλα δείχνουν οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές.

Σχέδιο αποσυμπίεσης με ελευθερία μετακίνησης το Πάσχα επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Στην κυβέρνηση σκέφτονται ότι εφοσόν το φετινό Πάσχα δεν θα είναι όπως το περυσινό, υπάρχει σχεδιασμός με άξονες τον εμβολιασμό και τα self test. Το σχέδιο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Το Πάσχα με lockdown στην πόλη δεν θα τηρηθεί και έτσι καταρτίζει ένα σχέδιο ώστε να μπορέσει ο κόσμος να πάει στο χωριό.

Τα έως τώρα δεδομένα αναφέρουν ότι:

  • θα επιτρέπετεται μόνο μία μετακίνηση
  • θα υπάρχει μια διαδικασία self testing

Δείτε το σχετικό βίντεο: