Τα μαγευτικά της φυσικά τοπία ωστόσο, αφήνουν έκπληκτους τόσο τους επισκέπτες της όσο και εκείνους που βλέπουν φωτογραφίες από τα social media

Η Αλάσκα είναι η βορειότερη και δυτικότερη πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει το μεγαλύτερο ανατολικό γεωγραφικό μήκος στις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή τα Αλεούτια Νησιά εκτείνονται στο ανατολικό ημισφαίριο.

Η Αλάσκα είναι η μοναδική μη μη συνεχόμενη πολιτεία των ΗΠΑ στην ηπειρωτική Βόρεια Αμερική. Περίπου 800 χλμ. (500 μίλια) της Βρετανικής Κολομβίας (Καναδάς) χωρίζει την Αλάσκα από την Ουάσινγκτον. Είναι τεχνικά τμήμα της ηπειρωτικής χώρας των ΗΠΑ, αλλά μερικές φορές δεν περιλαμβάνεται. Η Αλάσκα δεν είναι μέρος των παρακείμενων ΗΠΑ, συχνά αποκαλούμενων «Κάτω 48». Η πρωτεύουσα, Τζούνο, βρίσκεται στην ηπειρωτική χώρα της βορειοαμερικανικής ηπείρου, αλλά δεν συνδέεται οδικώς με το υπόλοιπο σύστημα των εθνικών οδών της Βόρειας Αμερικής.

Τα μαγευτικά της φυσικά τοπία ωστόσο, αφήνουν έκπληκτους τόσο τους επισκέπτες της όσο και εκείνους που βλέπουν φωτογραφίες από τα social media.

\

Πηγή: parapolitika.gr