Ενώ ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοινώνει μία δεύτερη φάση πραγματοποίησης μαζικών τεστ κορονοϊού για το σύνολο του πληθυσμού στη χώρα, ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό παιδικών σταθμών, καθώς, μόνον 300 ήταν θετικά, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,24% και το οποίο μπορεί να είναι ακόμη χαμηλότερο μετά και τη διενέργεια τεστ PCR.

Στα μαζικά τεστ CoV ειδικά για εκπαιδευτικούς και προσωπικό παιδικών σταθμών που διενεργήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε έξι από τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια — Κάτω Αυστρία, ‘Ανω Αυστρία, Μπούργκενλαντ, Στυρία, Καρινθία και Σάλτσμπουργκ — συμμετείχε, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Χάιντς Φάσμαν, το 72% του συνόλου τους, “κάτι που είναι περισσότερο από αξιοσέβαστο”. Στα τρία υπόλοιπα κρατίδια — Βιέννη, Τιρόλο και Φόραρλμπεργκ — δεν υπήρχαν ειδικά τεστ για το διδακτικό προσωπικό, αλλά αυτό έχει συμπεριληφθεί ως μέρος των τεστ για τον γενικό πληθυσμό,.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, τα συχνά τεστ στα σχολεία θα είναι ο κανόνας, και περαιτέρω τεστ θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο, χωρίς να έχει ακόμη αποφασιστεί εάν αυτά θα είναι και πάλι μαζικά τεστ ή τεστ για συγκεκριμένες ομάδες, όπως οι εκπαιδευτικοί. Ερωτηθείς για περισσότερα τεστ σε μαθητές, ο Χάιντς Φάσμαν παρέπεμψε ε στον μεγάλο αριθμό των 1,1 εκατομμυρίων μαθητών, και επιπλέον, στο γεγονός ότι ορισμένες μέθοδοι τεστ δεν γίνονται αποδεκτές από τους γονείς για μαθητές μικρότερης ηλικίας, ωστόσο, όπως σημείωσε ο ίδιος, νέοι μέθοδοι τεστ έρχονται συνεχώς στην αγορά.

Στο μεταξύ, σε έρευνα που πραγματοποίησε η Αυστριακή Στατιστική Υπηρεσία για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας διαπιστώνεται ότι πριν από το δεύτερο lockdown που ίσχυε στην Αυστρία μεταξύ 17ης Νοεμβρίου και 6ης Δεκεμβρίου, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ανερχόταν από 12 έως 14 Νοεμβρίου σε 228.000, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 3,1% του συνολικού πληθυσμού, ενώ, λαμβάνοντας υπόψη το εύρος στατιστικών διακυμάνσεων, ο αριθμός αυτός κυμαίνεται μεταξύ 166.000 και 295.000. Πηγή: parapolitika.gr